Economia

Benissa tanca el cas del recaptador amb el cobrament de només el 30% dels diners

L’Ajuntament de Benissa ha donat carpetada al cas de l’exrecaptador municipal que va malversar més de 800.000 euros durant els anys noranta quan era funcionari del consistori. Després d’aprovar l’equip de govern del PP el passat mes d’agost que un lletrat negociara amb la família per a arribar a l’acord de cobrar 240.000 euros i posar fi d’aquesta manera al procés judicial que continua obert. A més, renuncia al recurs presentat davant el Tribunal Suprem pel qual el consistori podria arribar a pagar 132.000 euros en concepte de costes de judici.

D’aquesta manera, el consistori només rebrà el 30% del total dels fons públics que va malversar el funcionari, ja mort. De fet, el batle, el popular Juan Bautista Roselló, va declarar arran d’una pregunta de l’independent Isidor Mollà que “s’ha complert l’acord i s’han ingressat 240.000 euros” encara que a continuació va especificar que “210.000 euros s’han cobrat en efectiu i els altres 30.000 euros amb un aval bancari”. A més, el batle va anunciar que es convocarà un ple extraordinari per a resoldre definitivament i de manera oficial l’assumpte.

En el seu moment, els grups de l’oposició ja van mostrar el seu total desacord que l’ajuntament arribara a un pacte amistós amb la família de l’exrecaptador. En el procés judicial obert el consistori es va topar primer amb que l’únic patrimoni declarat que tenia el funcionari era una mobylette. Amb tot, es va esbrinar després que un dels fills sí que havia fet ús d’algun dels comptes bancaris en els quals es van ingressar les quantitats defraudades. Aquest era, de fet, l’hereu que estava imputat.

Pel que fa a això, els socialistes van advertir que no s’entenia com la família adduïa que no tenia patrimoni per a afrontar el deute i no obstant això si que pretenia acordar el pagament de 240.000 euros. En aquest sentit, el portaveu del PSOE, Vicent Cabrera, va deixar caure als regidors del PP que podien incórrer en responsabilitat patrimonial ja que, segons ell, “no és legal que un ajuntament negocie un deute que se li deu” agregant a més que “nosaltres votem en contra així que estem salvats”.

Finca a les Rotes

Per la seua banda, l’independent Mollà, que era batle quan es va produir el delicte de l’exrecaptador, ha defensat en tot moment que la família del funcionari és propietària d’una finca a les Rotes de Dénia que podria servir per a pagar de forma íntegra els diners malversats. Mollà fins i tot va arribar a afirmar en el ple d’agost que “arribaran a un pacte el batle, l’advocat i la família perquè són tots del PP”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?