El “Telefónica” va arribar a Sanya, la ciutat més al Sud de la República Popular Xina, dissabte passat, dia 4 de febrer, i poques hores després el vaixell espanyol estava ja fora de l’aigua. D’això fa ja un parell de dies i des d’aleshores l’equip de terra està treballant per a recuperar el VO70 líder de la Volvo Ocean Race.
Huit dies fora de l’aigua
L’equip de terra del Team Telefónica invertirà huit dies a solucionar tot el necessari fora de l’aigua. Segons indica el Director Tècnic de l’equip i responsable d’equip de terra, Horacio Carabelli, aquest temps serà suficient per poder tindre tota la llista de treballs finalitzada.
D’una banda està la posada a punt habitual que es fa en una parada: “Traure el pal -el desarmem per complet-, totes les creuetes, estais, drisses… Es revisa també la part de quilla, hidràulica i a continuació es torna a muntar tot novament i es passa ultrasons a tota l’estructura”, explica Carabelli.
Per una altra, els dos principals handicaps que va patir l’equip espanyol durant la tercera etapa: el trencament del floc en el primer tram cap a Sharjah (Unió dels Emirats Àrabs) i la del tensor del botaló després d’eixir de Malé (Maldives).
“Malgrat l’incident en l’eixida, prou preocupant, la tripulació va fer un gran treball i va resoldre el problema del tensor de botaló, que podria haver sigut prou crític ja que podria haver conduït al trencament del botaló i això haguera costat l’etapa” afirma Carabelli.
“Anem a posar un tensor del botaló nou, que és el de respecte. A causa d’aquest trencament anem a canviar una mica les especificacions d’aquesta peça i fer-la una mica més forta del que era. Ja està llesta per a ser instal·lada i demà estarà tot en el seu lloc”, confirma el brasiler.
Molt al contrari del que puguen pensar molt occidentals, Sanya està situada en una regió amb un clima tropical. En aquesta època de l’any, la més freda, la temperatura mitjana és d’uns 22º C, la qual cosa converteix la zona en una autèntica destinació turística a nivell nacional i també amb molta presència russa. L’idioma és un obstacle ja que molt poca gent parla Anglés i la comunicació no verbal entre occidentals i asiàtics és també difícil perquè és totalment diferent.
El context no és senzill a l’hora de moure’s per la ciutat, per la qual cosa quan es tracta d’aconseguir una peça per a un Volvo Open 70 que necessita ser reparat, les dificultats es multipliquen.
“Els nostres contenidors estan prou complets pel que fa a peces i recanvis, però sempre falten algunes coses i ací no es troben”, explica Carabelli. Això ha obligat que en aquests moments alguns materials s’estiguen portant des d’Espanya i altres països d’Europa.
Treball en el velam
Sense cap dubte, aquesta ha sigut una de les etapes més complicades i la tripulació del “Telefónica” ha hagut de treballar al 110% per a aconseguir la tercera victòria oceànica consecutiva. Ara, amb més calma, és el moment de reparar a consciència i per això el treball en el velam és màxim.
Horacio Carabelli explicava que “quan es trenca una vela la seua estructura té unes fibres que van en una certa orientació. Es talla una gran part d’aquesta vela, que ja està usada i estirada en part de la seua estructura, i s’utilitza part d’una altra vela que ja està estirada també. La reparació queda més uniforme. Si un utilitzara un teixit nou en comptes d’un usat hi hauria una diferència de tensions que canviaria la forma de la vela. El que s’ha fet és aprofitar una vela ja usada i estirada en una vela també usada, de manera que les dues peces es comporten de la mateixa manera”. Davant aquesta solució, Carabelli afegia: “L’altra vela està descartada ja que no anava a ser usada més en la regata, per la qual cosa per a aquesta es demana una peça nova i es reemplaça. Tindrà una variació en la seua forma, però no ens importa perquè serà per a entrenaments. La vela de regata tindrà la forma que millor ens convinga en termes de rendiment”.
En 12 dies, tornada a la competició
En 12 dies, el 18 de febrer a les 14.00 hora local (7.00 hora espanyola), es disputarà la quarta regata costanera d’aquesta edició. Nous punts en joc i una nova oportunitat per seguir millorant en les regates costaneres.
“Dos dies abans de la regata d’entrenament, la tripulació podrà navegar per estar segurs que tots els treballs s’han fet correctament. Però en definitiva la gent de terra ha fet un bon treball, ja des de la pròpia construcció del vaixell, i els problemes han sigut mínims”, conclou Carabelli.
CLASSIFICACIÓ GENERAL PROVISIONAL. Volvo Ocean Race 2011-2012
1r – Team Telefónica (Iker Martínez), 95 punts
2n – Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), 80 punts
3r – Groupama Sailing Team (Franck Cammas), 71 punts
4t – Puma powered by Berg (Ken Read), 48 punts
5é – Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), 39 punts
6é – Team Sanya (Mike Sanderson), 16 punts
Comentaris a la notícia
Voleu deixar un comentari a la notícia?