General

L’empresa benissera Grupo Vapf busca a la Xina clients d’alt poder adquisitiu

Un dels xalets alacantins que es venen a Pequín
Un dels xalets alacantins que es venen a Pequín

Els rics de la Xina busquen xalets a la Costa Blanca

Els inversors xinesos ho tenen clar: volen alguna cosa excepcional, com un camp de raïm propi amb el qual produir una marca de vi que porte el seu nom, un castell de segles d’història en el qual descansar o un xalet a la Costa Blanca, a la vora de la Mediterrània. Aquestes són algunes de les demandes més destacades dels visitants xinesos de la Fira de Propietats de Luxe de Pequín, inaugurada ahir i que reuneix a 60 expositors procedents de 26 països del món fins el dimecres.

Des de castells o vinyers europeus a illes paradisíaques privades i, fins i tot, finques en reserves d’animals al sud d’Àfrica són el tipus de propietats a la venda en aquest esdeveniment, que celebra enguany la tercera edició amb la incorporació de cinc nous països, entre ells, Espanya. El perfil dels compradors és variat, però un destaca per damunt dels altres: “Veiem molts compradors que demanen propietats trofeu, és a dir, de les quals puguen fardar davant dels seus amics, com per exemple, un vinyer o un castell a França o Itàlia”, comenta l’organitzador de l’esdeveniment, Olivier de Tréglodé.

És el cas d’un empresari xinès que, juntament amb la seua dona, passeja per la fira buscant “alguna cosa exclusiva” en la qual invertir. “No volem més propietats a Xina, sinó alguna cosa única a l’exterior per deixar-li-la a la nostra descendència”, comenta la parella, que vol romandre en l’anonimat. Aquesta exclusivitat es mesura, en ocasions, segons l’antiguitat de la propietat. Els xinesos rics “busquen les propietats europees, perquè a Europa tenim les antigues construccions i a la Xina s’està apostant per les modernes i noves. Busquen la nostra història”, explica Giona Zen, un dels representants italians de la immobiliària europea de luxe Terimmo, que ofereix des d’apartaments fins a vinyes a França, Itàlia, Suïssa i Regne Unit.

130 milions

De mitjana, el preu “base” comença a partir dels 1,5 milions d’euros i pot ascendir fins a, fins i tot, els 130 milions d’euros. També pot ser menor, com ocorre en l’oferta de les dues representacions espanyoles que participen per primera vegada a la fira d’enguany. És el cas de Daisy Zhang, de nacionalitat xinesa que, després de 4 anys vivint a Barcelona, va fundar la seua immobiliària de luxe Dragon Invest en l’urbs catalana i enguany va decidir participar a la fira per a oferir a la seua “gent” un “trocet” de la ciutat en la qual habitualment resideix. “Barcelona és molt coneguda des de les Olimpíades del 92. A més, tenim el Barça, no és una ciutat desconeguda a Xina”, assenyala somrient Zhang, que ofereix, sobretot, apartaments en el centre de la capital catalana.

L’inversor xinès també es troba amb una altra oferta espanyola a dos passes de l’expositor de Zhang, en aquesta ocasió, amb propietats a la venda situades en una zona més al sud de Catalunya: l’alacantina Costa Blanca. “Tenim més de 2.800 cases ja construïdes, som un grup amb més de 40 anys d’història i venim a la Xina perquè els clients xinesos ens coneguen, que sàpiguen de València, Alacant…”, comenta una representant del Grup Vapf, Ling Xiao. El seu punt fort és el “sol”, destaca Xiao, per qui el més important del que venen és el clima d’aquesta zona del Mediterrani i de la “vida agradable que es pot tindre” al País Valencià.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?