General

La tècnica de turisme de Benissa presenta la seua estada de voluntariat a Equador

Loli Vicens amb membres del fons,   el batle i el regidor de turisme
Loli Vicens amb membres del fons, el batle i el regidor de turisme

La Seu Universitària de la Universitat d’Alacant a Benissa va acollir fa uns dies l’activitat “Experiències en cooperació internacional al desenvolupament des de Benissa”.

La iniciativa tenia com a objectiu donar a conèixer als veïns d’aquesta localitat de la Marina Alta el treball realitzat per la tècnica municipal de turisme, que va participar com a voluntària del programa “Experts Municipals Voluntaris”, del Fons Valencià per la Solidaritat.

Loli Vicens Martínez va ser seleccionada pel Fons en la segona edició d’aquest programa de cooperació, que posa en valor l’assistència tècnica com a eina per a la cooperació internacional al desenvolupament, així com l’immens potencial de coneixements i experiència dels tècnics dels municipis valencians.

El programa d’experts voluntaris planteja que es preste un suport tècnic especialitzat en països en vies de desenvolupament, i amb contraparts amb les quals el Fons Valencià col·labora o està impulsant algun projecte. Així mateix, el programa busca la sensibilització de la població valenciana sobre els països del sud, i sobre les causes de la pobresa. Amb el programa es vol contribuir a fomentar la participació dels tècnics dels ajuntaments valencians en iniciatives de cooperació al desenvolupament mitjançant el voluntariat internacional.

Loli Vicens va realitzar la seua tasca voluntària al municipi Cañar (sud occident d’Equador), de mitjan juliol a mitjan agost passats, amb la Mancomunitat del Poble Cañari. Aquesta mancomunitat està formada pels cantons (municipis) de Biblián, El Tambo, Suscal i Cañar; els quatre sumen prop de 95.000 habitants, i ocupen una extensió territorial de 2.408 km2; i entre els eixos de treball de l’entitat supramunicipal es troben la governança ambiental, el desenvolupament territorial i la sostenibilitat política.

La tasca de la voluntària del Fons va consistir en l’elaboració d’un pla de dinamització turística de la mancomunitat, així com identificar i dissenyar productes turístics sobre la base de les potencialitats del territori i determinar estratègies de promoció i comercialització de productes turístics.

La zona del Cañar té un potencial turístic molt elevat, amb les restes arqueològiques més importants de la presencia inca a Equador, així com els atractius culturals propis del poble cañarí. L’objectiu del pla és desenvolupar l’activitat turística per integrar el desenvolupament en les comunitats locals i actors socials del turisme, promovent la revaloració cultural i els rèdits econòmics en les comunitats de la regió.

La conferencia-col·loqui, organitzada per l’Ajuntament de Benissa i el Fons Valencià, va ser presentada per Esteve Ordiñana, responsable de Sensibilització i Comunicació de l’entitat, que va introduir a Loli Vicens, aquesta va donar a conèixer la seua experiència de voluntariat i el treball desenvolupat en la mancomunitat al públic assistent (companys de l’ajuntament, familiars, veïns…). La tècnica de Benissa va valorar molt positivament la seua experiència i el treball realitzat en aquesta zona d’Equador, una de les més belles del país, però també una de les més pobres. Va tancar l’acte Juan Bautista Roselló, batle de Benissa i expresident del Fons Valencià, que va valorar molt positivament la tasca i dedicació de Loli, i la importància de la cooperació i la solidaritat internacional des dels municipis i coordinadament des del Fons Valencià.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?