“L’escó és incompatible amb la banqueta”. Aquesta és la doctrina que impera hui dia al PPCV. La que tantes vegades ha verbalitzat el seu president, Alberto Fabra. I la que ahir va reiterar en la roda de premsa després del ple de l’Executiu valencià la seua portaveu, María José Catalá. La consellera es referia a la situació del diputat autonòmic David Serra, processat amb altres 26 persones en la peça separada del Cas Gürtel que investiga els contractes de la Generalitat amb Orange Market (empresa d’Álvaro Pérez “El Bigotes”), a un pas del judici oral.
Segons ha pogut saber ABC, el diputat popular –imputat per participar en la tramitació de contractes amb Orange Market durant la seua etapa com a secretari autonòmic d’Esports– no té intenció d’abandonar el seu escó a les Corts. El principal motiu és que la seua renúncia a la condició d’aforat obligaria al Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) a inhibir-se en favor d’un jutjat ordinari, la qual cosa retardaria el procés. Just el que ha passat amb una altra de les peces del Gürtel, en la qual estan processades les exconselleres Angélica Such i Milagrosa Martínez. El judici havia d’arrancar el 31 de març, però després de la renúncia a l’escó de les dos exconselleres, segueix sense celebrar-se.
El cas Blasco
Si David Serra no renuncia al seu escó –una petició que, fins al tancament de la instrucció, no li havia traslladat encara la direcció del grup–, el PPCV procediria com en el cas de Rafael Blasco, que es va convertir en diputat no adscrit dies abans que s’iniciara el judici pel desviament d’ajudes a ONG durant la seua etapa en Solidaritat –process que va acabar amb una condemna de 8 anys de presó que ha recorregut–.
En el cas de Blasco, el grup popular havia sigut convocat per a votar la seua expulsió en aplicació de la doctrina Fabra, atès que l’exconseller es resistia a abandonar-lo voluntàriament. Finalment ho va fer hores abans d’aquesta votació. Les fonts consultades creuen que Serra no forçaria tant la situació. En qualsevol cas, segons els estatuts del PP, l’obertura de judici oral suposa l’inici d’un expedient disciplinari que pot comportar la suspensió temporal de militància, la qual cosa en la pràctica suposaria també abandonar el grup.
Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 26 de juliol de 2014 al diari ABC.
Comentaris a la notícia
Voleu deixar un comentari a la notícia?