El grup municipal de Compromís per Benissa presentarà en el ple ordinari del pròxim 3 de novembre una moció relativa al Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones que cada 25 de novembre rememorem i que ha de sevir per visibilitzar aquesta forma específica de violència, així com per a actuar amb la finalitat d’aconseguir la seua desaparició.
La violència de gènere és fruit de les desigualtats socials que fan a les dones vulnerables. Malgrat les reiterades declaracions en contra d’aquesta violència, els assassinats que se’n deriven no disminueixen, així com tampoc les xifres de les agressions que tenen consideració de delicte penal. És necessari que les institucions públiques manifesten el seu rebuig a la violència cap a les dones i que les seues declaracions es facen realitat cada dia amb la coherència de les accions.
Segons l’Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea, a l’Estat Espanyol més d’una de cada cinc dones majors de 15 anys (22%) ha patit violència física o sexual per part de la seua parella i menys d’una cinquena part ho ha denunciat. Any rere any les xifres es repeteixen i la violència masclista és la primera causa de mort prematura entre les dones, el masclisme mata i ha de ser una qüestió política de primer ordre.
L’Observatori de Violència de gènere del Consell General del Poder Judicial ha fet una seriosa advertència: els ajustaments són responsables que moltes dones retiren la denúncia, ja que es troben en una situació de desprotecció que l’actuació municipal podria compensar. La manca d’una implicació responsable dels ajuntaments en les polítiques d’igualtat posa en situació de risc moltes dones. És per això que malgrat les declaracions de rebuig, aquesta violència també és exercida des de les mateixes institucions quan abandonen el deure a garantir el dret a una vida digna de tota la ciutadania, de totes les ciutadanes.
És molt reocupant el grau de presència de la violència contra les dones entre joves i adolescents, que mantenen perfils de submissió i cels, i ens indica que no estem anant per on cal en educació i prevenció. Cal denunciar la LOMQE (Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l’Ensenyament) que elimina els valors coeducadors. Per tot això, el grup municipal Compromís per Benissa, per mig de la seua regidora, Mari Carme Ronda, proposara adoptar al Ple de l’Ajuntament de Benissa una sèrie d’acords englobats en dita moció.
D’altra banda, la regidora valencianista, junt amb altres companyes i companys de Compromís participaran en la Marxa Estatal Contra les Violències Masclistes que es celebrarà a Madrid el pròxim 7 de novembre i que el ple de Benissa ja va recolzar per unanimitat en el ple ordinari del passat 6 d’octubre, de fet, eixe dissabte 7, es penjara una pancarta en un balcó de l’Ajuntament de Benissa amb el lema: Contra la violència masclista. En eixe sentit Compromís és membre -entre d’altres- de la Coordinadora Feminista de València que és des d’on s’ha promogut aquesta marxa estatal, a la qual ens hem adherit des de Dones amb Compromís, una mobilització per reivindicar que la violència contra les dones siga abordada com un problema de primer ordre, com una qüestió d’Estat. “Vos encoratge, per tant, a la mobilització; perquè la lluita contra la violència masclista és de totes i tots”, ha afirmat, Mari Carme Ronda, que ha aprofitat també per anunciar que encara queden places disponibles en els busos que ixen de la marina alta amb un preu de només 10 euros, per reservar un lloc cal enviar un e-mail a 7nmarina@gmail.com
Comentaris a la notícia
Voleu deixar un comentari a la notícia?