General

Els drons socials arriben a l’institut de Benissa

Dron
Dron

La Universitat Miguel Hernández d’Elx, El Caleidoscopi i l’Ajuntament de Benissa, donen el tret d’eixida a la II Fira Aèria, un projecte educatiu amb l’objectiu que joves d’entre 12 i 18 anys aprenguen a construir drons amb una finalitat social. En el projecte, que compta enguany amb un pressupost de 50.000 euros, participen 2500 alumnes de més de 50 instituts de les províncies d’Alacant, Murcia, València i Castelló. Per part de Benissa, participa l’IES Josep Iborra.

La Fira Aèria és una proposta que cerca fomentar l’empoderament tecnològic de joves estudiants d’ESO i Batxiller mitjançant la construcció d’un dron i la reflexió sobre la tecnologia en conjunt com a eina social de l’activitat humana. També cerca imaginar el futur aeri mitjançant l’ampliació de coneixements i habilitats en un espai d’aprenentatge i creació inclusiu i cooperatiu per a adolescents.

La primera etapa del projecte és la formació dels prop de 100 professors inscrits. Una vegada finalitzat el procés de formació dels mestres implicats, aquests s’encarregaran de guiar els alumnes en el desenvolupament d’un projecte que començarà amb una revisió històrica dels models de les relacions entre tecnologia i la societat. Continuarà amb una introducció a la teoria del vol i finalment se centrarà en el disseny i construcció d’un dron, que haurà de realitzar activitats de benefici comú per a l’entorn local.

Com a colofó, a mitjan mes d’abril de 2016 es convocarà a tots els centres participants a presentar els seus treballs a la Fira Aèria, un esdeveniment que tindrà lloc al Pavelló d’Esports de la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Ací els participants hauran de dissenyar i construir els estands on mostrar a la resta de participants les bondats socials i artístiques dels seus artefactes voladors.

La concepció, estructura i posada en pràctica de la Fira Aèria està a càrrec de l’empresa de divulgació especialitzada en ciència i innovació El Caleidoscopi i ha sigut possible gràcies a la col·laboració de Lot Amorós i el projecte Flone, els quals van inspirar aquest projecte. En el desenvolupament dels cursos de formació també ha participat la Fundació MUDIC.

En aquesta segona edició del projecte, participen les localitats d’Abanilla, Albatera, Almoradí, Banyeres de Mariola, Benidorm, Benigànim, Benissa, Biar, Callosa d’en Sarrià, Canals, Crevillent, Dénia, El Campello, Gata de Gorgos, Guardamar del Segura, Ibi, Xàbia, L’Olleria, Montfort, Muro d’Alcoi, Mutxamel, Ondara, Onil, Pedreguer, Petrer, Sant Fulgenci, Sant Vicent del Raspeig, Sant Joan d’Alacant, Sax, Salines i Vila-real, que des de les seues respectives regidories d’educació l’han recolzat, afermant així el seu compromís per a incentivar i fomentar el coneixement cientificotècnic entre els més joves.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?