Després de les tempestes que han assotat la costa valenciana aquests últims dies, s’han produït en alguns punts de la costa, esdeveniments erosius de caràcter extraordinari. A la platja de la Fustera, durant aquest últim temporal s’han generat moltes restes de posidònia. Entre els dies 26 i 27 d’agost, una vegada capejat el temporal, s’han retirat per la Regidoria de Medi Ambient aproximadament 1300 tones (en pes humit) d’aquesta fanerògama. Aquestes acumulacions, han tingut un efecte positiu durant el temporal, ja que han provocat la disminució de l’energia hidrodinàmica, generant-ne un efecte dissipador i minvant considerablement l’efecte de l’erosió de la platja seca. Les praderies, com a complement, exerceixen la funció passiva de magatzem temporal del sediment erosionat (parany sedimentari), sediment que amb el transcurs natural de temps tornarà a formar part de la platja seca.
La posidònia oceànica fanerògama marina per tots coneguda, planta superior adaptada a la vida marina, té una gran importància ecològica. Les seues funcions no es limiten al seu cicle de vida en la zona submergida, una vegada les seues fulles tenen la impossibilitat de realitzar la fotosíntesi per l’acumulació d’epífits, adquireix un gran valor pel que fa a l’equilibri de la dinàmica sedimentària de les platges on es diposita. Un clar exemple l’hem pogut observar aquest últim cap de setmana a la platja de la Fustera, platja coneguda pel seu alt valor ecològic i la seua òptima conservació pel que fa als valors de qualitat en les aigües de bany.
Segons declaracions del regidor de Medi ambient, José Maria Serna Bello “en ocasions els turistes i vilatjans tenen la creença que les acumulacions de posidònia són símptoma de brutícia o negligència en les labors de neteja, però per contra aquests són un símptoma de la bona qualitat de les seues aigües i de l’excel·lent salut de què gaudeix el nostre litoral benisser”.
Comentaris a la notícia
Voleu deixar un comentari a la notícia?