General

David Serra passa la nit al calabós i la guàrdia civil demana l’embargament de béns

Imatge de David Serra hui en un programa informatiu d'Antena 3
Imatge de David Serra hui en un programa informatiu d’Antena 3

L’exdiputat benisser David Serra ha passat la nit al calabós, de la mateixa manera que la resta dels 24 detinguts en l’operació Taula, l’operació anticorrupció contra el Partit Popular de la Comunitat Valenciana. Segons publica el periòdic ABC, els implicats principals van ser traslladats al quarter de la Guàrdia Civil de Patraix, però per falta de calabossos, altres implicats van haver d’anar als quarters de Moncada i Alfafar, entre d’altres. Els detinguts passaran al llarg de hui a disposició del Jutjat d’Instrucció número 18 de València.

La Guàrdia Civil demana l’embargament de béns

David Cervera en el 3r Ral·li Marina Alta - Xaló
David Cervera en el 3r Ral·li Marina Alta – Xaló

La Guàrdia Civil va demanar ahir l’embargament de béns de tots els implicats, entre els quals figuren 150 cotxes d’alta gamma, 252 comptes bancaris i 148 propietats.

En què consisteix la trama?

El furgó de la Guàrdia Civil entra a la Ciutat de la Justícia de València
El furgó de la Guàrdia Civil entra a la Ciutat de la Justícia de València

En la causa s’investiguen diversos delictes contra l’administració pública, entre ells, els de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics, tràfic d’influències, suborn i blanqueig de capitals.

Fonts de tota solvència afegeixen les causes “d’organització criminal i negociacions prohibides per als funcionaris”. L’operació investiga una suposada xarxa corrupta que oferia comissions milionàries a canvi de contractes en la Generalitat valenciana, la Diputació de València, diversos ajuntaments de la província i l’Ajuntament de València. Entre les empreses investigades estan Ciegsa (depenent de la Generalitat i la seu de la qual va ser objecte ahir d’un registre) i Imelsa, una empresa propietat de la Diputació de València.

Els integrants de la “trama de corrupció” se servien dels seus “llocs de responsabilitat en aquestes administracions o en empreses públiques vinculades a les mateixes i de la seua potestat en matèria de contractació per a percebre comissions il·legals a canvi d’adjudicacions fraudulentes”.

Segons fonts de la investigació, els empresaris pagaven per les adjudicacions, es manipulaven els plecs de condicions i s’abonaven sobrepreus amb els quals després es repartien les comissions.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?