Les obres de Jardines de Montemar, una urbanització de 83 adossats construïda en sòl hoteler de Benissa, prosseguien ahir a tota velocitat. La promotora Rushcliffe International pel que sembla fins i tot ja ha venut apartaments. El batle s’ha compromés amb els veïns de la costa a no autoritzar l’ocupació dels adossats, ja que el seu únic ús ha de ser l’hoteler. Mentre, Jardines de Montemar és ja un pegot de formigó en el litoral de Benissa.
La urbanització Jardines de Montemar, que veïns i oposició coincideixen a dir que és “un pegot de formigó” en la costa de Benissa, ha obligat el govern local del PP a revisar el PGOU. El ple del dimarts va aprovar amb els vots a favor de PP, PSPV i PSI i l’abstenció de CIBE-Bloc una modificació puntual del Pla General que redueix en un 40% l’ocupació urbanística en les parcel·les d’ús hoteler. Està clar que Benissa vol hotels, però no adossats com els de Jardines de Montemar que trenquen el model de xalets del seu litoral i fins i tot -així ho han assegurat les fonts consultades- superen amb escreix el màxim de set metres d’altura de cornisa.
Però el problema d’aquesta urbanització és encara més enrevesat. La promotora Rushcliffe Internacional està construint en sòl hoteler, però la seua intenció és vendre els 83 apartaments i àtics. De fet, pel que sembla ja els ha venut pràcticament tots.
Però el batle, Juan Bautista Roselló, del PP, no està disposat que l’empresa se n’isca amb la seua. En una reunió amb l’Associació de Veïns de la Costa de Benissa, el batle va assegurar que no donarà cèdules d’habitabilitat i, per tant, no permetrà que els apartaments es venguen, s’ocupen i tinguen un ús distint a l’hoteler.
El portaveu del PSPV a Benissa, Vicent Cabrera, va explicar ahir a aquest diari que el problema va ser que el PP va concedir la llicència d’obres per a aquests apartaments turístics però no va obligar l’empresa a obtindre al mateix temps la llicència d’activitat. En “simultanejar” ambdós permisos, no haguera quedat cap dubte que l’únic ús permés era l’hoteler. En canvi, la promotora ha buscat escletxes al PGOU i ara, si efectivament s’han venut els apartaments, els seus propietaris no podran ocupar-los i és probable que demanden l’empresa que, al seu torn, demandarà l’ajuntament.
El regidor socialista va indicar que Benissa necessita hotels per a diversificar la seua economia, però d’una tipologia ben distinta a Jardines de Montemar. Cabrera va proposar que siguen hotels integrats en l’entorn.
“Barbaritat urbanística”
Mentre, fonts del CIBE-Bloc van qualificar de “barbaritat urbanística” aquesta urbanització de Jardines de Montemar. Van denunciar que el PP, l’any 2000, va donar llum verda perquè es construïra “aquest pegot de formigó”, quan la parcel·la era ideal per a fer un centre cultural o un hotel amb encant.
Aquest partit emfatitzar l’efecte negatiu que aquesta urbanització ja està provocant en la zona costanera de Montemar (partida Fanàdics), on el model urbanístic és el de xalets en àmplies parcel·les. Alguns propietaris, en la seua majoria alemanys, ja han posat les seues cases a la venda perquè consideren que amb els adossats la tranquil·la costa de Benissa comença a cedir a la pressió urbanística i del formigó.
Els veïns confien que el batle no done cèdula d’habitabilitat
La presidenta de l’Associació de Veïns de la Costa de Benissa, Paloma Hoffman, va afirmar ahir a aquest diari que el batle, en una reunió, els va confirmar que no donaria cèdula d’habitabilitat als apartaments de Jardines de Montemar. El batle va assegurar que només permetria que aquests adossats mantingueren l’ús que permet la parcel·la, que és l’hoteler.
Hoffman també va indicar que aquesta urbanització és “un pegot”, que trenca la tipologia urbanística de la costa de Benissa, on s’han construït nombrosos xalets en àmplies parcel·les. En aquest tram litoral i, en concret a Montemar, viuen sobretot residents alemanys. La presidenta dels veïns de la costa també va dir que tot fa indicar que els adossats superen l’altura màxima permesa de set metres.
Hoffman va comentar que en una reunió celebrada el passat mes de setembre amb el govern local hi va haver compromisos concrets per a dotar de serveis la costa de Benissa.
Comentaris a la notícia
Voleu deixar un comentari a la notícia?