La intenció de l’Ajuntament de Benissa d’ajudar les persones més desfavorides en casos de pobresa energètica ha topat amb un problema. I és que l’elèctrica Gas Natural ha impugnat les clàusules que tenen com a objectiu defendre els veïns i veïnes front a possibles casos de pobresa energètica.
Concretament, una de les propostes del plec proposat per l’Ajuntament de Benissa que impugna la multinacional és la que impedeix a la futura companyia adjudicatària tallar la llum a un client sense demanar abans un informe al Departament de Serveis Socials que acredite que l’abonat disposa de recursos suficients.
“Des de l’Ajuntament estem convençuts de la legalitat de les clàusules del plec, tot i conéixer les batalles perdudes per València i Barcelona”, assevera Fernando López Corsi, regidor de Contractacions, a través d’un plec que “compatibilitza l’estalvi per a les arques municipals juntament amb la protecció de les persones, amb l’objectiu que a Benissa ningú estiga desemparat davant la pobresa energètica”.
En paraules del mateix regidor, “no estem ací per a acontentar a les grans multinacionals, sinó per a protegir la ciutadania, especialment els més febles. I ací ens trobem que les multinacionals elèctriques demostren novament la seua nul·la sensibilitat amb la pobresa energètica”.
Per als responsables de l’ajuntament de Benissa crida poderosament l’atenció com l’elèctrica destina fons propis en l’àmbit estatal per a fer front a aquesta situació de pobresa energètica, però no permet que siga l’Ajuntament, amb criteris objectius establits des de l’àrea de Serveis Socials, qui determine quines situacions resulten més necessàries des del coneixement de la realitat social del municipi.
De la mateixa manera, cal assenyalar que la llei de Pobresa Energètica, aprovada des d’una iniciativa legislativa popular, obliga les companyies elèctriques a preguntar als ajuntaments per la situació econòmica dels clients que no paguen, abans de tallar el subministrament, i insta a les administracions a arribar a acords amb les elèctriques per a garantir ajudes a fons perdut, un fet que malauradament ara queda de nou demostrat que no es pretén complir per part de Gas Natural, vista la impugnació a aquesta clàusula. A banda, Iberdrola i Aura Energía, les altres dos empreses que opten, no han realitzat cap impugnació.
En aquest sentit, l’Ajuntament està a l’espera de la resolució del tribunal de recursos contractuals sobre aquestes clàusules. “Independentment del resultat, la voluntat de l’Ajuntament serà sempre la protecció dels nostres veïns, li pese a qui li pese”, assevera Fernando López Corsi.
Comentaris a la notícia
Voleu deixar un comentari a la notícia?