L’Escola de Treatre de Benissa presentarà l’obra “Lisístrata” al Convent dels Franciscans els pròxims dies divendres 12 de juliol (20.00h i 22.30h), dissabte 13 de juliol (17.30h, 19.00h i 20.30h) i diumenge 14 de juliol (17.30h, 19.00h i 20.30h).
L’obra està adaptada i dirigida per Inma Rodríguez i Nydia Crespo. Les entrades es poden obtindre a l’Espai Teatreres pel Món, situat a l’Av. País Valencià, 89, els dimarts i dijous en horari d’11.00 a 13.00 i els dimecres en horari de 17.00 a 19.00h.
Sobre l’obra
Lisístrata (en grec Λυσιστράτη “la que disol l’exèrcit”) és una famosa obra d’Aristòfanes, comediògraf de la Grècia Clàssica, que planteja l’empoderament de les dones a través d’una vaga de sexe per tal de parar la guerra.
Considerada com la primera obra feminista de la història occidental; Lisístrata, es va representar per primera vegada al 411 a. C. i s’ha convertit en un símbol de l’esforç organitzat pacífic a favor de la pau.
Presentem aquesta obra en el 11é aniversari de l’Escola Municipal de Teatre de Benissa, la qual ha vist un creixement d’alumnat del 500% els últims 4 anys que ha estat coordinada per aquestes dos directores professionals.
Lisístrata, com totes les estrenes de l’escola de teatre, s’engloba dins del projecte “De Bat a Bat”, una idea original de Inma Rodríguez i Nydia Crespo que consisteix en realitzar muntatges escènics en espais del patrimoni històric de Benissa, donant-los així projecció en la comarca a través del teatre.
A més introdueix nous gèneres de representació en l’àmbit local, com el format itinerant, o l’ús d’espais no convencionals per a la representació escènica.
L’obra que es prepara està pensada per a una audiència reduïda (80 persones espectadores en el cas de Lisístrata), per tal de garantir la proximitat entre públic i intèrprets i adaptar-se a les particularitats de l’espai, que esdevé un protagonista més.
La idea d’aquest maridatge entre la producció teatral i el patrimoni local, és la de visibilitzar els nostres béns monumentals i crear hàbits culturals d’interés general al poble.
La primera edició del projecte “De Bat a Bat” es va posar en marxa el 2016 en la Casa Museu Abargues. L’any 2017 es va fer servir l’Antiga Casa de les Andreses i de Pere Bigot (actual Seu Universitaria de la Marina). L’any 2018 el muntatge es va instal·lar en Les Cases del Batlle. Totes les edicions han tingut una afluència per edició de més de 600 persones de la comarca, que han acudit al poble i admirat el seu patrimoni amb el benefici pertinent per als serveis turístics i hostelers durant eixe capt de setmana. Amb tot, el poble ha guanyat visibilitat i reconeixement en la comarca, a través del teatre.
Comentaris a la notícia
Voleu deixar un comentari a la notícia?