General

Retiren per ordre judicial alguns vaixells esportius del Puerto Blanco de Calp

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 17 de febrer de 2009:

La concessionària de l’explotació del port esportiu Puerto Blanco de Calp, va iniciar ahir la retirada dels molls d’almenys deu embarcacions que no han satisfet les despeses del lloguer de l’amarrador o el pagament de rebuts de llum i aigua, i es van dipositar a l’escar.

Davant la mirada atònita de vianants i principalment dels afectats, una grua va començar de bon matí a traure de l’aigua les embarcacions, seguint una ordre judicial que van fer complir rigorosament efectius de la guàrdia civil i de la policia autonòmica.

Els propietaris amb embarcacions en aquest port esportiu van afirmar i van reiterar ahir que no havien vist cap ordre judicial, que només els havien dit que existeix una carta de la Conselleria d’Infraestructures ordenant el desallotjament dels molls.

Fonts de la conselleria, no obstant això, van assenyalar que l’empresa concessionària del port esportiu, Acintur Bahia, de Benidorm, “està traient les barques que no paguen els amarradors i les despeses, recolzats en una ordre judicial, sinó no estarien allí la guàrdia civil i la policia autonòmica”.

Les mateixes fonts de conselleria van comentar que ahir es van retirar deu embarcacions i que si el jutge comprova que hi ha més en la mateixa situació d’impagament, “també seran retirades amb la pertinent ordre judicial”.

En l’altra cara de la moneda estaven els afectats, que van viure l’escena amb “angoixa”.

La seua sorpresa va començar, segons van relatar, quan de matí i sense coneixement previ, van descobrir com una grua de grans dimensions, escortada per la policia autonòmica i la guàrdia civil, va començar a traure a terra les seues embarcacions que romanien amarrades al port, “per ordre de la Conselleria”, segons els van dir.

Els treballs s’han portat a terme, com ja ha esdevingut costum, van indicar “sense justificació ni previ avís als afectats”.

L’actuació podria afectar uns 80 propietaris i els va provocar una “sensació d’impotència”, segons va explicar Antonio Trives, propietari d’embarcacions i anterior gerent del port esportiu, ja que “es tracta d’actes il·legals contra els quals els propietaris no podem fer res” va assenyalar.

Trives va avançar que van a posar denúncies per suborn, prevaricació, i per tots els delictes que s’hagen pogut cometre.

Els afectats critiquen que una vegada més la Conselleria està actuant sense cap tipus de notificació, sense ni tan sols dir-los cap paraula als afectats per a donar-los a conèixer els motius que han dut a prendre aquesta mesura.

Segons explica Antonio Trives, els agents de la policia els van assegurar que tenien una carta de Conselleria “com que poden traure les embarcacions”, i no hi ha hagut més explicació.

Carta, remarca Trives, que els afectats no van veure i de la qual desconeixen el seu contingut. A més, es van queixar els afectats, “han posat un cordó policial que va impedir l’accés fins la zona on estava el tècnic de la Conselleria, al qual volien demanar-li explicacions, però al llarg del matí d’ahir ni tan sols els van deixar acostar-se per a parlar amb ell.

Un grup d’afectats, comenta Trives, ja ha posat les corresponents denúncies per una actuació que no està justificada, ni comunicada.

A més va denunciar que la nova concessionària de Puerto Blanco ha incomplit pràcticament la totalitat del plec de condicions.

“L’única cosa que han fet és un recanvi d’escullera, però en lloc d’usar roca de gran tonatge, com haurien d’haver fet, han utilitzat enderrocs de desenrunament”, va explicar.

Aquests fets també van ser denunciats davant la Conselleria d’Infraestructures, va comentar Trives, ja que si el motiu pel qual la Conselleria va decidir tancar el port esportiu era la falta de seguretat, recorda l’anterior gerent del club, “ara la situació és pitjor, el port està en total situació d’abandó, i existeix una zona molt perillosa”.

Les instal·lacions de Puerto Blanco van ser adjudicades en 1983 a l’empresa de Benissa, VAPF, amb dret a la seua explotació fins 2022, a canvi de realitzar una ampliació de les instal·lacions però la conselleria li va retirar la concessió per incompliment del contracte al febrer de 2007, i va tancar el port per falta de “seguretat al novembre d’aquest mateix any. Al juny de 2008 va adjudicar la concessió a Acintur Bahia per un període de tres anys a canvi d’executar l’ampliació de les instal·lacions fins arribar a 500 amarradors. La inversió compromesa per l’actual empresa concessionària supera els 600.000 euros i contempla l’explotació dels molls, per aquest motiu han decidit retirar alguns vaixells perquè no han pagat les seues quotes.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?