General

Victòria sindical i sanció a Ilunion per abús de poder en la bugaderia de l’Hospital de Dénia

Logo de la CNT AIT

La Inspecció de Treball i Seguretat Social d’Alacant castiga amb una sanció “molt greu” a Ilunion, empresa de la Fundació ONCE que gestiona la bugaderia de l’Hospital de Dénia, per vulnerar el dret d’indemnitat i la dignitat de les persones treballadores.

A més, la Inspecció dona la raó a la CNT-AIT i estén “acta d’infracció en matèria laboral” contra l’empresa per permetre només un dia i mig de descans per cada 14 dies seguits de treball. S’ha acabat
l’explotació: ha arribat el torn de la lluita obrera.

Segons l’entitat inspectora, “en un ús abusiu del poder, l’encarregat de planta adopta mesures de represàlia i reprimenda […] per haver reclamat el reconeixement d’uns drets”, ja que tracta “al treballador de manera amenaçadora”, “eleva la veu de manera unilateral”, amb “expressions inapropiades, acovardint-lo o exposant-lo enfront de superiors o fins i tot desacreditant-lo davant dels companys”.

D’acord amb l’acta de sanció, aquest abús de poder va ser “una mesura de represàlia per l’exercici dels seus drets”, “vulnerant el dret d’indemnitat”. La Inspecció confirma que “la direcció empresarial va tindre coneixement d’aquests fets” i no va fer res per a solucionar-ho.

Gràcies a les denúncies de la secció sindical cenetista, la Inspecció de Treball sanciona a l’empresa de la ONCE amb “ACTA D’INFRACCIÓ per una INFRACCIÓ MOLT GREU”.

Es confirma el que la secció anarcosindicalista ha reivindicat des de fa més d’any i mig: les condicions laborals en la bugaderia de l’hospital deixen molt a desitjar. Ilunion es vana de donar oportunitats a persones amb diversitat funcional, mentre vulnera els seus drets més bàsics i xafa la seua dignitat.

La nostra secció funciona sense subvencions ni jerarquies, en línia amb els ideals de Llibertat i Igualtat de la CNT-AIT. Hem aconseguit que l’empresa incloga en les nòmines un plus per manipular la roba bruta de l’hospital, la qual cosa ha suposat en alguns casos un augment de més del 10% del salari net. També hem aconseguit que es duplique el descans setmanal després d’acumular 14 dies de treball. En definitiva, treballar menys i cobrar més, avançant cap a un repartiment just del treball i de la riquesa.

Les nostres reivindicacions no acaben ací. Continuarem lluitant per millorar les condicions laborals sense renunciar als nostres objectius més revolucionaris. El futur és nostre, companyes i companys.

ELS DRETS ES CONQUISTEN LLUITANT.
LA TEUA MILLOR ARMA: LA SECCIÓ SINDICAL.
Secció sindical de la CNT-AIT en Ilunion bugaderies


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?