1- Aprovació definitiva de l’ordenança municipal de neteja viària de gestió de residus en el terme municipal de Benissa. (la votació fou: PP, PSOE, PSI , van votar a favor i CIBE-BLOC es va abstenir).
L’Ajuntament de Benissa va aprovar en l’últim Ple municipal l’ordenança municipal de neteja viària i gestió de residus en el seu terme municipal. Aquest document té com a objectiu regular el funcionament i les sancions referides a aquest àmbit municipal.
L’ordenança pretén que es promoga la reducció dels residus i de la seua perillositat, que es fomente la reutilització i el reciclatge d’aquests i impulsar la participació dels ciutadans mitjançant programes d’educació ambiental, informació, sensibilització i consciència social.
Per altra banda, l’ordenança regula tant la neteja dels espais públics com privats i el comportament dels ciutadans en aquesta activitat. També s’especifica com s’ha de portar a terme la gestió de residus urbans, recollida domiciliària i regula el funcionament de l’ecoparc i dels diferents punts blancs. Finalment es recull un capítol on s’especifiquen les sancions que es poden aplicar per l’incompliment d’algun dels punts presents a l’ordenança.
2- Aprovació del conveni entre els Ajuntaments de Benissa i Senitja per a la constitució de la Comunitat d’Usuaris d’Abocaments de Benissa-Senitja. (la votació fou: PP, PSOE, PSI , van votar a favor i CIBE-BLOC es van abstenir).
L’Ajuntament de Benissa va aprovar en l’últim ple el conveni que regularà la Comunitat d’Usuaris d’Abocaments de Benissa- Senitja. Aquesta comunitat d’usuaris s’engega per la necessitat d’establir un reglament que regule les condicions que han de regir en l’abocament de les aigües de l’EDAR- Benissa-Senitja (depuradora) en què els dos municipis aboquen les seues aigües. És a dir, aquesta comunitat d’usuaris no serà responsable de la gestió de la depuradora sinó de l’abocament posterior d’aquestes aigües residuals i estarà composta per membres dels dos municipis.
Una vegada constituïda aquesta comunitat seran els seus membres els quals tramiten la sol·licitud a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a la reutilizació de les aigües i el seu aprofitament amb la finalitat que els agricultors de la zona reguen els seus camps i l’Ajuntament els parcs i jardins públics i les zones esportives.
Mocions presentades i aprovades pel ple.
1a. Tots els grups polítics presenten una moció conjunta en què se sol·licita institucionalitzar un dia a l’any per a celebrar “El Dia del Voluntariat de Benissa”, com a reconeixement a la gran tasca que realitzen els col·lectius de Protecció Civil i Bombers Voluntaris que al llarg de tot l’any treballen de manera totalment desinteressada en els actes que s’organitzen en el municipi i en la prevenció i extinció d’incendis. (S’aprova per unanimitat).
2a. Moció presentada pel grup Cibe- Bloc en què se sol·licita aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Benissa a la campanya per a recuperar els “papers de Salamanca”, promoguda per la Comissió de la Dignitat i que es complisca l’acord del Consell de Ministres del Govern Espanyol, de 15 de març de 1995, de retornar els fons documentals confiscats durant la Guerra Civil. També se sol·licita que l’Ajuntament de Benissa inste el Govern Valencià, el Parlament Valencià i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que reclamen la devolució de la documentació confiscada a Benissa. (s’aprova per unanimitat).
Comentaris a la notícia
Voleu deixar un comentari a la notícia?