General

El ple de Calp debatrà un projecte de parada del tren de la costa unit a un accés a l’AP-7 per Lleus

El trenet aturat a l'estació de Benissa
El trenet a l'estació de Benissa

El ple de l’Ajuntament de Calp que se celebrarà divendres que ve debatrà, a proposta del regidor Pedro Jaime Fernández, un acord que inclou una proposta per a situar una parada del tren de la costa en el municipi i que al mateix temps permetria un accés a Calp des de l’AP-7. Aquest projecte també inclouria la ubicació d’un Hospital a l’àrea d’influència d’aquestes infraestructures.

En concret es tracta de recuperar l’alternativa A de connexió directa de l’AP-7 pel Nord de la població, paral·lela al Camí de Lleus, aquesta proposta ja es trobava dins del Pla estratègic d’Infraestructures del Ministeri de Foment.

A més, l’Ajuntament disposa d’uns terrenys, classificats en el PGOU com a sòl dotacional, amb una superfície aproximada de 65.000 m2 al costat del dipòsit d’aigües potables, a la partida Pioco i al costat de la N-332, propers a la connexió prevista en l’alternativa A de Calp a l’AP-7. Es tracta de buscar una solució per a la connexió de Calp a les noves infraestructures que optimitze els recursos i inversions previstes tant pel Ministeri de Foment com per la Conselleria de Transports i a la seua vegada que satisfaça les necessitats del municipi.

La solució proposada és considerar l’alternativa A com a connexió única per a ambdues infraestructures. El traçat d’aquesta alternativa s’inicia en un enllaç a diferent nivell amb la N-332 en les proximitats del Barranc del Pou Roig, amb una longitud aproximada de 3.500 metres fins la connexió amb l’actual AP-7, on se situaria l’àrea de peatge i l’estació de ferrocarril Calp-Benissa.

Aquesta solució es completaria amb l’aportació del sòl dotacional de Pioco, de 65.000 m2, a la Conselleria de Sanitat, per a la construcció d’un nou Hospital comarcal a la zona sud de la Marina Alta.

Per tot això en el ple del divendres es proposarà sol·licitar al Ministeri de Foment que contemple “l’Alternativa A” per a l’accés a l’AP-7, sol·licitar a la Conselleria d’Infraestructures i Transports que modifique i incloga en el projecte del Tren de la Costa una estació amb parada entre Calp i Benissa, al costat del nou accés de l’Alternativa A, i al mateix temps sol·licitar a la Conselleria de Sanitat la ubicació de l’Hospital del sud de La Marina a la partida Pioco.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda al diari electrònic ELPERIODIC.COM el 5 d’octubre de 2010.


Comentaris a la notícia

Xavi Ivars

La qüestió es destrossar-nos el terme als benissers, no? Que no entenen aquestos polítics que té igual on estiga la parada si els ciutadans la poden aprofitar?

És a dir: què més dona si està en terme de Benissa o terme de Calp si en menys de 10 minuts es pot arribar a ella des de les dues poblacions?


Voleu deixar un comentari a la notícia?