El col·lectiu El Runar va remetre el darrer 9 d’abril una carta a la Direcció general de costes del Ministeri de Medi ambient en què sol·licita la paralització dels projectes urbanístics que, segons els conservacionistes, suposaran un increment en un 255% de la població actual de Benissa. Una dada que per als ecologistes obliga que la política de creixement del municipi siga debatuda per l’Agenda Local 21. En aquest sentit, els conservacionistes estimen que amb el càlcul del sòl urbanitzable del PGOU i contant que el nombre d’habitants per habitatges és de 2,54 l’increment poblacional que arribarà a la localitat la situarà en 42.600 veïns.
En la missiva, els ecologistes també demanen a Costes que paralitze el projecte d’urbanització de l’última zona verge dels 30 km del litoral entre Moraira i Altea. Una actuació que actualment es troba en un punt en què l’ajuntament ha d’escollir quina de les alternatives tècniques tria per a edificar prop de 200 habitatges. El Runar argumenta que suposaria “una pressió insostenible sobre els recursos hídrics dels quals s’abasteix en l’actualitat el municipi de Benissa”.
Pel que fa a les manques d’aigua, els conservacionistes indiquen que “la proposta des de l’ajuntament consisteix en la instal·lació d’una planta dessaladora en el paratge de La Llobella”. Sobre la instal·lació, El Runar recorda que la costa de Benissa està declarada com a Lloc d’Interès Comunitari (LIC) i s’oposen “a causa de l’elevat impacte ambiental que la seua activitat provoca” a més d’alertar que “vulnera els criteris de protecció fixats en la Directiva Hàbitats de la CEE”.
Piscifactoria
Segons El Runar, la planta dessaladora ha de ser rebutjada de la mateixa manera que no es va acceptar per part dels ajuntaments de Benissa i Teulada la instal·lació d’una piscifactoria a la costa. Així, argumenten que “els prejudicis sobre els ecosistemes marins i terrestres que l’activitat d’una planta dessaladora origina s’estimen quantitativament i qualitativament superiors als d’una piscifactoria” en el sentit que “la canalització per a eliminar la salmorra es realitzarà a través del barranc de La Llobella que també pertany al LIC”.
Comentaris a la notícia
Voleu deixar un comentari a la notícia?