El “Telefónica” va arribar a Sanya, la ciutat més al Sud de la República Popular Xina, dissabte passat, dia 4 de febrer, i poques hores després el vaixell espanyol estava ja fora de l’aigua. D’això fa ja un parell de dies i des d’aleshores l’equip de terra està treballant per a recuperar el VO70 líder de la Volvo Ocean Race.
Huit dies fora de l’aigua
L’equip de terra del Team Telefónica invertirà huit dies a solucionar tot el necessari fora de l’aigua. Segons indica el Director Tècnic de l’equip i responsable d’equip de terra, Horacio Carabelli, aquest temps serà suficient per poder tindre tota la llista de treballs finalitzada.
D’una banda està la posada a punt habitual que es fa en una parada: “Traure el pal -el desarmem per complet-, totes les creuetes, estais, drisses… Es revisa també la part de quilla, hidràulica i a continuació es torna a muntar tot novament i es passa ultrasons a tota l’estructura”, explica Carabelli.
Per una altra, els dos principals handicaps que va patir l’equip espanyol durant la tercera etapa: el trencament del floc en el primer tram cap a Sharjah (Unió dels Emirats Àrabs) i la del tensor del botaló després d’eixir de Malé (Maldives).
“Malgrat l’incident en l’eixida, prou preocupant, la tripulació va fer un gran treball i va resoldre el problema del tensor de botaló, que podria haver sigut prou crític ja que podria haver conduït al trencament del botaló i això haguera costat l’etapa” afirma Carabelli.
“Anem a posar un tensor del botaló nou, que és el de respecte. A causa d’aquest trencament anem a canviar una mica les especificacions d’aquesta peça i fer-la una mica més forta del que era. Ja està llesta per a ser instal·lada i demà estarà tot en el seu lloc”, confirma el brasiler.
Molt al contrari del que puguen pensar molt occidentals, Sanya està situada en una regió amb un clima tropical. En aquesta època de l’any, la més freda, la temperatura mitjana és d’uns 22º C, la qual cosa converteix la zona en una autèntica destinació turística a nivell nacional i també amb molta presència russa. L’idioma és un obstacle ja que molt poca gent parla Anglés i la comunicació no verbal entre occidentals i asiàtics és també difícil perquè és totalment diferent.
El context no és senzill a l’hora de moure’s per la ciutat, per la qual cosa quan es tracta d’aconseguir una peça per a un Volvo Open 70 que necessita ser reparat, les dificultats es multipliquen.
“Els nostres contenidors estan prou complets pel que fa a peces i recanvis, però sempre falten algunes coses i ací no es troben”, explica Carabelli. Això ha obligat que en aquests moments alguns materials s’estiguen portant des d’Espanya i altres països d’Europa.
Treball en el velam
Sense cap dubte, aquesta ha sigut una de les etapes més complicades i la tripulació del “Telefónica” ha hagut de treballar al 110% per a aconseguir la tercera victòria oceànica consecutiva. Ara, amb més calma, és el moment de reparar a consciència i per això el treball en el velam és màxim.
Horacio Carabelli explicava que “quan es trenca una vela la seua estructura té unes fibres que van en una certa orientació. Es talla una gran part d’aquesta vela, que ja està usada i estirada en part de la seua estructura, i s’utilitza part d’una altra vela que ja està estirada també. La reparació queda més uniforme. Si un utilitzara un teixit nou en comptes d’un usat hi hauria una diferència de tensions que canviaria la forma de la vela. El que s’ha fet és aprofitar una vela ja usada i estirada en una vela també usada, de manera que les dues peces es comporten de la mateixa manera”. Davant aquesta solució, Carabelli afegia: “L’altra vela està descartada ja que no anava a ser usada més en la regata, per la qual cosa per a aquesta es demana una peça nova i es reemplaça. Tindrà una variació en la seua forma, però no ens importa perquè serà per a entrenaments. La vela de regata tindrà la forma que millor ens convinga en termes de rendiment”.
En 12 dies, tornada a la competició
En 12 dies, el 18 de febrer a les 14.00 hora local (7.00 hora espanyola), es disputarà la quarta regata costanera d’aquesta edició. Nous punts en joc i una nova oportunitat per seguir millorant en les regates costaneres.
“Dos dies abans de la regata d’entrenament, la tripulació podrà navegar per estar segurs que tots els treballs s’han fet correctament. Però en definitiva la gent de terra ha fet un bon treball, ja des de la pròpia construcció del vaixell, i els problemes han sigut mínims”, conclou Carabelli.
CLASSIFICACIÓ GENERAL PROVISIONAL. Volvo Ocean Race 2011-2012
1r – Team Telefónica (Iker Martínez), 95 punts
2n – Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), 80 punts
3r – Groupama Sailing Team (Franck Cammas), 71 punts
4t – Puma powered by Berg (Ken Read), 48 punts
5é – Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), 39 punts
6é – Team Sanya (Mike Sanderson), 16 punts
El BLOC de Benissa té la voluntat de practicar una política pròxima i dedicada al poble. Per això ha encetat una sèrie de reunions amb les associacions i està organitzant una jornada de portes obertes per als benissers i benisseres. Aquestes trobades es realitzen amb la finalitat de conèixer de primera mà les necessitats,
propostes i visions dels ciutadans.
El BLOC considera que la qualitat de vida dels benissers i benisseres passa per preguntar-los quina Benissa volen per a les generacions futures. Per això no dubta en realitzar la jornada de portes obertes anomenada: “Quina Benissa vols?”. Aquesta tindrà lloc el pròxim dissabte 26 de març a la seu del partit,
situada al carrer Doctor Vicente Buigues número 3. Els components del BLOC estaran disponibles des de les 10 del matí i fins les 2 de la vesprada.
La jornada consistirà en que,
per una banda, les persones participants podran escollir quines són les necessitats que consideren més urgents solucionar a Benissa. Entre les necessitats es trobaran: la finalització de la variant, la recerca i el foment de treball, la creació d’espais d’oci juvenil, la gestió eficient de subvencions, la creació de transport públic, l’accés a una formació de qualitat, el servei d’escoletes infantils gratuïtes, la millora de la sanitat, la protecció del medi ambient, el foment de les energies renovables, etc. Per altra banda, qualsevol persona podrà comunicar al candidat a la batlia pel BLOC de Benissa Xavi Tro i a la resta de membres de la candidatura, propostes i millores, i possibles problemes existents al municipi que cal solucionar.
A més a més, aquesta setmana el BLOC de Benissa ha creat un esdeveniment a facebook anomenat “Quina Benissa vols?” amb la finalitat que la ciutadania puga expressar quin poble imagina, quin poble vol, què creu que cal millorar o què és el que més estima de Benissa. Es pretén que aquest grup siga un espai còmode per a intercanviar informació i opinions.
Des del BLOC de Benissa es defensa que l’exercici polític és la plena dedicació a millorar la qualitat de vida del poble i per això és necessari connectar amb la ciutadania per a treballar colze a colze amb ella i arribar al canvi necessari.
Conscient de la responsabilitat que significa ser la veu de les necessitats, el BLOC de Benissa considera que una política confiada ha d’escoltar els ciutadans i fer-ho des d’aquesta responsabilitat del sentit de comunitat. El poble de Benissa és l’únic protagonista de la democràcia. Per aquest motiu i amb l’activitat “Quina Benissa vols?”, el BLOC inicia una acció que marcarà el seu futur com a partit: apostar per una política pròxima, participativa i eficaç, completament llunyana a les pràctiques dels partits de masses, picabaralles i confrontaments inútils que obliden allò realment central i pel que treballen: millorar la vida de les persones.
Comentaris a la notícia
Voleu deixar un comentari a la notícia?