El col·lectiu El Runar de Benissa s’ha manifestat “preocupat” pel projecte de llei reguladora dels camps de golf que les Corts valencianes, amb la majoria absoluta del PP, aprovarà en breu. Aquesta setmana el conseller de territori i habitatge, Rafael Blasco, va manifestar que el nou reglament “no permetrà requalificacions de sòl per a la implantació de camps de golf”. No obstant això, aquesta afirmació es basa en el fet que els camps “hauran d’implantar-se en sòl classificat com a no urbanitzable, respectant en tot cas les determinacions dels plans urbanístics, territorials, sectorials o mediambientals que els siguen d’aplicació”.
En aquest sentit, el portaveu del Runar, Àngel Ibàñez, va criticar que “la nova llei afecta el territori” i en el cas de Benissa “quadra perfectament amb les directrius del projecte presentat fa uns mesos” en el sentit que “se situaria en sòl no urbanitzable”. Per als ecologistes “és molt greu que es modifique el paisatge agrícola pel golf”.
D’aquesta manera, els conservacionistes es van preguntar si “mantindran en la Ràpita les parcel·les de 2.500 metres quadrats o les modificaran per a situar allí els centres comercials i els hotels” perquè “sense tindre el compromís exprés del PP que no acceptaran macoprojectes el perill és imminent”. En l’últim ple, el batle, Juan Bautista Roselló, va fer marxa enrere i finalment no va recolzar -ni ell ni el seu equip de govern- la moció que demanava la protecció dels terrenys en els quals pretenien construir 4.700 habitatges i dos camps de golf i l’estudi de la viabilitat de desclassificar el sector de la Ràpita. En aquest sentit, Ibáñez es va qüestionar “a qui representa l’ajuntament, a nosaltres o a algun interés en particular”.
Quatre adquisicions
L’empresa Partida de la Ràpita SL va comprar al febrer quatre propietats a la zona de l’Albinyent, segons la documentació exposada al públic en l’Ajuntament de Benissa. Els principals administradors d’aquesta mercantil coincideixen amb els de la societat Benissa Golf SL que pretenia construir 4.700 habitatges, diversos complexes hotelers i dos camps de golf en 3,6 milions de metres quadrats.
Així, repeteixen el grup Ballester amb Edificaciones Calpe SA, Promociones y propiedades Inmobiliarias Espacio SL i, a més, se suma la mercantil Ortiz Desarrollos Urbanísticos SL.
Comentaris a la notícia
Voleu deixar un comentari a la notícia?