Cultura

La Diputació de València obri el termini per a presentar treballs de difusió de la cultura popular al premi Bernat Capó

Bernat Capó

El Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València ha obert la convocatòria del XXV Premi Bernat Capo de difusió de la cultura popular valenciana, que poden estar escrits en valencià o castellà i que podran remetre’s, per via electrònica fins al pròxim 12 de juliol, segons ha informat la institució provincial.

El premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular ret homenatge a l’intel·lectual nascut a Benissa, que va desenvolupar la seua tasca com a periodista en diferents mitjans de comunicació (Saò, El Temps, Mediterraneo, Levante). Així mateix va engegar projectes de comunicació amb clara vocació valenciana com a Diari de València o Notícies al Dia. La seua tasca com a escriptor va tractar diferents temes dels quals cal destacar el seu assaig “Costumari Valencià, 1992-94”.

El diputat de Cultura, Paco Teruel, anima a presentar-se a “aquest certamen que serveix per a enriquir el nostre patrimoni de publicacions vinculades a la cultura popular, amb treballs molt interessants en camps molt diferents com el de la literatura, els oficis, la geografia o la història dels nostres pobles i ciutats, tot amb una metodologia etnogràfica en la línia de L’ETNO, el museu de la Diputació que enguany ha sigut reconegut com el millor d’Europa”.

El premi està dotat amb 6.000 euros i el treball guanyador serà publicat per l’editorial El Bullent. Poden participar totes les persones que hagen complit els 18 anys el dia de la finalització del termini de presentació de les obres (12 de juliol), i solament queden fóra els guanyadors del premi en les últimes cinc edicions.

Té cabuda qualsevol treball d’investigació inèdit de la cultura popular valenciana, encara que es valoraran especialment els dedicats a la cultura material, bé com a tema únic o en referència a diversos temes relacionats, sense ser una simple recopilació d’articles. Els textos, a grandària A-4 i doble espai, han de ser originals i no haver sigut premiats en altres concursos.

En la passada edició es van presentar una desena de treballs per part d’investigadors i aficionats a la cultura popular valenciana. Els temes van fer referència a diferents àmbits de la tradició cultural, com per exemple les faules, la moda valenciana del segle XIX i la geografia dels moriscs, l’elaboració de les xarxes, els contes licenciosos, la vida en les coves o el salvament de nàufrags al port de València.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?