El proper dimecres 18 del present, i a les 20h tindrà lloc en la seu central de la Universitat d’Alacant, en l’edifici de l’antiga Escola de Comerç, la presentació del Calendari dels Brillants en l’edició corresponent a l’any 2017. L’acte comptarà en la taula de presentació amb els escriptors alacantins Joaquim G. Caturla, Daniel Climent i Emili Rodríguez Bernabeu i el professor de la universitat Carlos Martin Cantarino, així com Joan Josep Cardona, director i propietari del calendari.
Per altra part el documental “Calendari begut, calendari venut” commemoratiu del 30 aniversari de la publicació, amb guió del propi Cardona i la realització de Daniel Mas finalitzarà la seua fase de muntatge el dilluns dia 16. En el documental, d’una duració d’hora i quinze minuts, produït per Joan Josep Cardona i Maria Rosa Ibáñez, actuen vora uns quaranta intervinents. Les escenes s’han rodat a Benissa, diversos llocs de la comarca i València capital així com de les comarques catalanes de La Cerdanya i el Solsonès. Prèvia la seua projecció en públic, i a les localitats que ho sol·liciten, tindrà un pase privat dedicat als col·laboradors del calendari i dels intervinents en el documental, acte que tindrà lloc en Ondara i organitzat per la Regidoria de Cultura de l’esmentada població. L’entrada al públic és gratuïta.
Comentaris a la notícia
JOAN JOSEP CARDONA IAVRS
CRÒNICA DE LA PRESENTACIÓ.
Malgrat fer una nit climatològicament parlant prou desagradable la sala que ens reservaren aparegué prou nodrida d'espectadors. Els socis del "Casal el Tio Cuc" i els professors de la universitat implicats feren un excel·lent treball de convocatòria. I gracies, com no a la carinyosa nota de premsa del diari "ALICANTE PLAZA" En la taula de parlaments estavem les persones enunciades. Joaquim G. Carturla feu les presentacions alhora que comentà els aspectes del calendari i ens parlà del món de les rondalles. Insistí en la bellesa dels texts i en la cura exquisida de la impremta Avellà en fer un producte tan acurat. El doctor Emili Rodríguez Bernabeu presentà a l'auditori dos magnífics exemplars antics de dos èmuls del Calendari dels Brillants publicats als Estatus Units, país on ell sol tenir algunes estades. Feu la comparació entre aquells i el Calendari dels Brillants. Evidentment, el doctor Rodríguez, enamorat de la producció literària on ens delecta amb tan bells escrits es decantà per l'excel·lència del Calend. dels B. L´erudit professor Daniel Climent començà la seva intervenció mostrat, i llegint, un poema de Joan Maragall titulat "Una floreta sense nom". Com a excepcional botànic que és, feu una comparança de la bellesa de la humil floreta amb la seva fragància i, alhora, digué que les "humils floretes" fan possible la creació d'un Calendari dels Brillants que ja va per la seva trenta edició. Era nit d'entusiastes i sincers parlaments. El professor Carles Martin Cantarino , que ell mateix es diu "col-laborador in pectore" , manifestà el seu penediment per no haver pogut escriure en l'edició actual i feia allí , amb un gran sentit de l'humor, un acte penitencial. Dedicà un espai de la seva intervenció a glosar l'interès que el Calendari suscita entre els seus alumnes de la matèria d'ecologia que té al seu càrrec en la universitat d'Alacant. Feu una concatenació de les informacions fitozoològiques del calendari, amb el llunari i el santoral. Finalment jo vaig donar les gràcies a l'organització, a public i a intervinents, vaig contestar algunes preguntes i vaig prometre que atendria la sol-licitut de presentar el documental de "Calendari begut calendari venut" en aquella seu universitària tan prompte com siga possible. La organització, davant la dificultat de poder-se trobar canals de distribució del Calendari en les llibreries d'Alacant per poder-se adquirir pel public va aportar la solució d'obrir un enllaç en la universitat i per subscripció de peticions es demanaria a LA MACMA els exemplars necessaris per assistir la demanda del public d'aquella ciutat. En fi, una trobada molt agradable i on jo en vaig trobar molt a gust entre bons amics , un public amè i les atencions rebudes per les autoritats acadèmiques. JOAN JOSEP CARDONA
Voleu deixar un comentari a la notícia?