General

CIBE-Bloc exigeix que la Generalitat salde el seu deute històric amb Benissa

El portaveu del Bloc a l’Ajuntament de Benissa, Xavi Tro, ha anunciat hui mitjançant aquest comunicat que presentarà al ple ordinari del 7 de juliol una moció perquè la Generalitat Valenciana liquide els quasi 9 milions d’euros que deu al poble de Benissa per gestionar competències de la Generalitat que es fa càrrec el nostre municipi. Exactament 8.979.460 €, aquest és el deute que arrossega el Govern de la Generalitat d’acord amb un repartiment amb criteri de població que es correspon almenys als 70 euros per habitant. “Una xifra molt important que s’ha fet tan grossa per no haver constituït encara el Fons de Cooperació Municipal i per tant amb aquesta actitud negligent i deslleial amb els municipis valencians s’està afectant greument el funcionament correcte del nostre consistori”, ha explicat el regidor nacionalista.

Xavi Tro ha recordat que en 1999 el Consell va assumir un acord unànime en la VII Assemblea General Extraordinària de la Federació Valenciana de Municipis i províncies (FVMP) en el que es comprometia a desenvolupar tots els aspectes de la segona descentralització i, fonamentalment, l’aprovació d’una Llei de Règim Local Valenciana i el Fons Valencià de Cooperació Municipal. “Una promesa que prompte va quedar en paper mullat i que, a hores d’ara, més de deu anys després, sembla que finalment vora la llum”, ja que esperem que canvie aquesta situació després de l’aprovació d’aquesta llei el passat 24 de juny”, ha sentenciat el regidor del grup municipal CIBE-BLOC.

Un projecte de llei que estigué aprovat per la unanimitat del tots els partits polítics en la FVMP i que malgrat el consens previ, finalment va ser aprovada a les Corts Valencianes només amb els vots favorables del PP i de la coalició Compromís, l’abstenció d’EUPV i els vots en contra del PSOE. El vot favorable de Compromís es resumeix en tres senzills motius, en primer lloc per coherència i responsabilitat (ja que ve aprovada per unanimitat en la FVMP, tot i que finalment s’ha aprovat amb 14 esmenes presentades pel nostre grup que han valencianitzat encara més la llei i l’han dotada de continguts progressistes), per respecte institucional, perquè es un text del municipalisme valencià i una norma bàsica pel seu futur i perquè implica millores al règim actual, sobretot en aspectes orgànics i de gestió.

També cal afegir per últim, que el finançament local, una assignatura pendent d’aquesta democràcia amb els municipis, no es resol amb aquesta llei, ja que és matèria d’una llei de bases que supere l’actual situació del 12-13% de despesa pública que reben les corporacions locals, quan caldria anar molt més enllà i arribar a un model de 33% municipis, 33% comunitats autònomes i 33% estat com a mínim.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?