General

El projecte de la variant de Benissa aïllarà els huit pobles de la Vall del Pop

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari LAS PROVINCIAS el 20 de febrer de 2007:

Mai una infraestructura tan demanada pels veïns havia provocat tants maldecaps als tècnics que s’encarreguen de la redacció.

La variant de Benissa ha tornat a enterbolir l’ambient encara que en aquest cas han sigut els huit pobles que formen la Vall del Pop. Llíber es converteix en el primer poble de la Mancomunitat que alça la veu en considerar “un sense sentit” el projecte ja que no contempla la connexió d’aquests pobles a la futura circumval·lació.

I és que els veïns de la Vall del Pop poden quedar-se “aïllats” si no es modifica el projecte de la variant de la carretera nacional 332 al seu pas pel nucli urbà de Benissa.

Així ho va confirmar el batle de Llíber, Juan Bautista Reus, que ha dit que “una vegada hem estudiat el projecte ens sentim aïllats perquè no ens donen una connexió directa a la circumval·lació”.

El batle socialista va posar de manifest que si no es modifica la proposta de Foment, els veïns que circulen des de la Vall del Pop estaran obligats a creuar tota Benissa per a anar a Calp ja que la variant, segons el batle, els dóna eixida a l’actual estació d’autobusos, situada als voltants del Pla de Bonaire.

Per això, des de la Vall del Pop han proposat que els tècnics de Foment prevegen “una connexió des de la carretera de Senija a la circumval·lació de Benissa per a poder accedir directament a l’autopista o poder anar a Calp sense haver de creuar tota Benissa”. De fet, les autoritats de la Vall del Pop no entenen com no s’ha tingut en compte aquest factor quan la fi d’aquesta infraestructura viària és el de descongestionar el trànsit rodat del nucli urbà al mateix temps que s’hi garanteix la seguretat dels vianants. Juan Bautista Reus va apuntar que, segons el projecte amb què compten, aquesta situació afecta “tota la Vall del Pop”.

D’aquesta manera els huit pobles que conformen la mancomunitat -Xaló, Murla, Llíber, Senija, Alcanalí, Parcent, Benigembla i Castell de Castells- podrien quedar-se sense connexió a la variant i veure’s obligats a creuar l’avinguda del País Valencià per a comunicar-se amb la resta de la Marina Alta a través de l’AP-7 o la carretera nacional.

Per això, el batle de Llíber ha dit que “nosaltres no ens podem permetre el luxe de perdre una entrada principal com aquesta”.

Al·legacions

En aquest sentit, i amb l’únic objectiu de buscar una solució que acontente totes les parts implicades, Juan Bautista Reus va apuntar que “l’Ajuntament de Llíber ja ha presentat una al·legació directament al Ministeri de Foment” ja que el període per a recórrer en l’ajuntament benisser ja ha finalitzat.

És més, Reus va dir que altres pobles com Xaló, Alcanalí, Parcent o Senija també han apel·lat ja el projecte redactat pel ministeri que dirigeix la socialista Magdalena Álvarez.

No obstant això, Reus va indicar que en la pròxima trobada que es porte a cap, el ple de la Mancomunitat de la Vall del Pop, els ajuntaments deixaran a un costat el color polític que representen, i s’estudiarà la possibilitat de presentar una al·legació conjunta perquè es respecten al màxim els interessos socials i econòmics de tots els pobles de l’interior de la comarca. El que resulta significatiu és que, si el ritme de creixement demogràfic que segueixen aquests pobles porta el mateix ritme que en els últims anys, la no connexió a la circumval·lació de Benissa podria afectar, segons el batle de Llíber, a un poble que oscil·le entre els 25.000 i 30.000 habitants.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?