L’estreta relació entre qui fóra el tercer home més fort al PP valencià, el llavors sotssecretari general David Serra, i l’empresari Enrique Ortiz – un dels principals imputats en Brugal i un dels industrials que figuren en Gürtel com a pagador d’actes del PP- que va quedar al descobert després de la intervenció dels seus telèfons forma ara part del sumari del cas Gürtel valencià. El jutge que instrueix la macrocausa ha incorporat diverses converses telefòniques entre Serra i l’industrial de referència de la batllessa Sonia Castedo a les peces 1 i 2, on s’investiga el presumpte finançament il·legal del PP autonòmic en l’etapa de Francisco Camps. Aquests diàlegs emanen del cas Brugal i en ells queda palès un fluid tracte entre els dos.
El magistrat va decidir unir a les diligències les diferents converses i també ha donat trasllat a les parts perquè, si ho consideren, presenten al·legacions. És d’esperar que les defenses s’oposen a la resolució del magistrat d’afegir aquests diàlegs a la seua investigació.
En el transcurs de l’operació Brugal, la policia va descobrir la connexió amb diferents negocis de la província d’Alacant dels principals implicats en el cas Gürtel, sobre finançament il·legal del PP a la Comunitat Valenciana. Una de les converses que Ceres ha incorporat entre Serra i Ortiz revela com aquest podria haver donat treballs a Orange Market, l’empresa d’Álvaro Pérez, El Bigotes, per petició de la cúpula regional de Francisco Camps.
Dos dies després que es destapara el cas Gürtel, el 8 de febrer de 2009, Ortiz comunica amb Serra: “Li vam donar a l’amic este teu [suposadament Álvaro Pérez, El Bigotes, encara que la policia apunta algun altre nom] uns temes”, i li manifesta la seua preocupació per “la moguda que hi ha”. Serra el tranquil·litza. Mostrava la seua seguretat que no hi hauria problemes perquè, va dir, “entre nosaltres ho fem tot amb ells, ja ho has vist, treballem molt amb ells i tot està correcte, tot facturat i tot contrastat i la comptabilitat perfecta. Per tant, no ens preocupa en aquest aspecte”.
De fet, la policia portava temps investigant les relacions entre l’empresari alacantí i el llavors secretari general del PP a la Comunitat Valenciana, Ricardo Costa, imputat com Serra en el presumpte finançament il·legal i imputat en el cas dels vestits.
Segons les perquisicions policials, Costa podria haver estat l’enllaç d’Ortiz amb el Govern de Camps per a desbloquejar problemes. A més, segons la investigació, van poder haver planejat la realització de negocis a través d’un soci del seu despatx d’assessorament, Emilio Álvarez, obrint oficines a Alacant i València. L’inici dels contactes hauria tingut lloc mesos abans, al novembre de 2008.
Ortiz pensava que podia perdre una inversió de 20 milions d’euros en la gestió d’un hospital públic-privat a Torrevella. Malgrat tindre el 5%, l’alacantí podia quedar-se sense poder de decisió en la gestió i no va dubtar a utilitzar els seus contactes per a evitar-ho. Després d’això, Ortiz i Costa tornen a telefonar-se repetides vegades. El polític li va comunicar que estava buscant un local per a establir-se a Alacant a través del seu soci (“seguint les teues indicacions”) i queden per passar el Nadal a Andorra, on anaven a esquiar. Ja al març, Enrique Ortiz va donar ordres als seus ajudants perquè li donaren treball d’advocat al soci de Costa: “Ha de treballar per ous”, va assenyalar, segons la policia.
Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda al diario EL MUNDO el 10 de març de 2014.
Comentaris a la notícia
Voleu deixar un comentari a la notícia?