General

Els afectats presenten 1.500 al·legacions contra la variant que enderroca deu cases

Les reclamacions contemplen fins a cinc alternatives al traçat proposat pel ministeri. Els portaveus dels grups es reuniran la setmana que ve amb Carreteres.

Carregats amb algunes caixes, els representants dels afectats pel projecte de la variant de la N-332 al seu pas per Benissa van viatjar el divendres fins a Alacant amb l’objectiu de presentar davant la Direcció General de Carreteres unes 1.500 al·legacions aproximadament en contra de la proposta que ha presentat el Ministeri de Foment i que s’emporta per davant 10 cases, la majoria d’elles de primera residència.

En aquest sentit, el portaveu de les més de 100 famílies, Jaume Gilabert, va explicar -precisament de camí a la capital de l’Alacantí- que “existeixen fins a cinc tipus d’al·legacions, no són totes la mateixa”. Els veïns han apurat fins al final ja que justament el divendres 8 de setembre era l’últim dia per a la presentació d’al·legacions a l’espera que s’amplie el termini, com demanen els afectats i l’ajuntament.

Entre les alternatives presentades pels veïns es contemplen la construcció d’un pont o la modificació del traçat en les revoltes conegudes com de Sant Antoni, en l’eixida de Benissa cap a Calp, on estan situades la desena de cases que amb el projecte actual serien enderrocades.

Satisfets amb els partits

No obstant això, malgrat que entre els afectats és sabut que és molt difícil canviar els criteris tècnics del Ministeri de Foment des del col·lectiu es van mostrar “molt satisfets” amb l’acord a què van arribar els grups polítics en el ple del dimarts passat per a presentar una al·legació conjunta. Un document que recull així “la unitat” que demanaven els ciutadans i que defineix com a “no acceptable” la posició de l’Ajuntament de Benissa respecte a la proposta presentada per Foment.

Precisament en la mateixa sessió plenària el portaveu socialista, Vicent Cabrera, es va comprometre a coordinar la celebració d’una reunió amb els representants del ministeri a la qual havien d’assistir els portaveus dels 5 grups polítics que integren la corporació.

Segons el representant dels afectats pel desviament de la N-332 la cita encara no té confirmació concreta però “se celebrarà la setmana que ve si no hi ha canvis”. L’objectiu de la reunió és, entre d’altres, que s’amplie el termini per a la presentació d’al·legacions.

L’afecció sobre els municipis limítrofs

El projecte que va publicar el Ministeri de Foment en el BOE el passat mes d’agost es refereix únicament als dos trams d’entrada a la variant, és a dir, l’accés sud per Calp que és el que enderrocaria cases habitades i el de la zona nord, això és, la revolta del Butà. L’objectiu de Foment és acabar amb ambdós trams de revoltes.

Però des del Partit Socialista s’ha advertit en aquests dies de polèmica que la proposta no contempla cap tipus d’infraestructura com una rotonda per a desviar cap a la Vall del Pop els vehicles que procedeixen de València pel nou desviament. D’aquesta manera, tots aquells que viatgen cap a Senija, Llíber, Parcent, Xaló o Alcanalí haurien d’arribar fins al nucli urbà de Benissa, a l’última rotonda en concret, i passar per davant de centres educatius com l’IES Josep Iborra i l’escola pública Manuel Bru.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?