General

Els joves de Benissa tindran un espai per a consultar els seus dubtes sobre les drogues

A partir del pròxim mes de març, tots els joves tindran un espai d’atenció especialitzat per a consultar totes els seus dubtes sobre el consum de drogues i els efectes derivats d’aquestes. El centre serà atès per la psicòloga Paloma Andrés i estarà situat en el Casal dels Joves. Aquest nou servei està a disposició també dels pares i mares per a oferir-los qualsevol tipus d’informació i l’horari d’assessorament serà els dimecres, de 10 a 13 hores, i els dijous, de 17.30 a 20 hores. Aquesta iniciativa forma part del Pla Municipal de Prevenció de les Drogodependències que va ser presentat el dimarts pels edils de Joventut, Miquel Cabrera, i Serveis Socials, María Angeles Crespo. També col·labora la Regidoria d’Educació i es tracta d’un servei gratuït i públic destinat a tota la població.

L’objectiu principal d’aquest pla és reduir els problemes i conflictes relacionats amb el consum de drogues i altres comportaments addictius a través d’estratègies d’intervenció que contemplen actuacions en tres camps: l’educatiu, el familiar i el comunitari. Aquesta mateixa setmana s’han realitzat una sèrie de xerrades i trobades en les quals participaran la totalitat dels alumnes dels col·legis Pare Melchor i Manuel Bru i de l’institut de secundària Josep Iborra, en col·laboració amb els gabinets psicopedagògics de cada centre. A més, es crearan les anomenades Escoles de Pares, per a ensenyar-los com detectar el problema i saber com comunicar-se amb els seus fills, i una guia de suport als professors i mestres.

Aquest Pla Municipal està basat en la prevenció, segons va indicar la regidora María Angeles Crespo i per a això invertiran aquest any 14.000 euros. Crespo va dir que la situació del tema de les drogues a Benissa no és preocupant però això no vol dir que no estiguem alerta. Per la seua banda, la coordinadora d’aquesta campanya, Paloma Andrés, va advertir que la droga més estesa entre els joves és el cannabis però tots els estudis apunten que és l’entrada a altres drogues. Aquesta iniciativa va encaminada a advertir els joves dels efectes que produeixen les drogues perquè ells pensen que el saben tot, hi ha molts mites roïns perquè manegen informació equivocada, adverteix Andrés.

De cara a un futur pròxim es pretén donar continuïtat a aquest projecte i per això se sol·licitarà a la Conselleria de Benestar Social la ubicació a Benissa d’una Unitat de Prevenció de Drogodependències. En l’actualitat només hi ha un centre d’aquest tipus a Dénia, on, a més, es remeten també els casos detectats de consum de drogues entre els joves a la Unitat de Conductes Additives. Una problemàtica social molt important que el regidor de Joventut, Miquel Cabrera, va subratllar amb les dades extretes del llibre Les drogues i el seu consum, treball d’investigació premiat per l’Ajuntament de Teulada en el 2003. Molts joves (d’entre 16 a 19 anys) de la comarca reconeixen que fumen diàriament o s’han emborratxat alguna vegada i el 29% dels enquestats afirma que ha fumat marihuana, entre altres dades. Anem a establir canals efectius de coordinació i donar suport i estimular la participació social en matèria de drogodependències, segons Cabrera.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?