General

Juan Bautista Roselló rep fins a 8000€ de l’Institut Juan Gil-Albert, a banda dels més de 60.000€ anuals com a diputat de Cultura

Juan Bautista Roselló al seu despatx de la diputació
Juan Bautista Roselló al seu despatx de la diputació

Els sobresous de l’Institut Juan Gil-Albert

L’Institut de Cultura Juan Gil-Albert, juntament amb l’organisme Suma, s’ha convertit en una de les principals fonts d’ingressos extraordinaris dels diputats provincials que el componen. Una entitat dedicada a la promoció de la cultura que reparteix importants retribucions per assistir als seus consells, la immensa majoria despatxats en menys d’una hora, en to amable i sense cap tipus de debat. Per normativa interna, el Gil-Albert ha de celebrar mensualment una reunió de la seua Junta Rectora, en la qual, com ja va avançar aquest periòdic, els seus components, entre ells diputats tant del PP com de l’oposició socialista, s’embutxaquen ni més ni menys que 300 euros per cada convocatòria. És a dir, uns 3.600 euros anuals per barba que se sumen a les nònimes que, com a mitjana, superen els 60.000 euros anuals per cap.

Però el repartiment de sobresous i indemnitzacions per assistència d’aquest organisme, el pressupost del qual per a dietes supera al de despeses de personal, al d’inversions i, fins i tot, també al de despesa corrent, van confirmar fonts provincials, no queda ací. Al marge de la convocatòria mensual de la Junta Rectora -màxim òrgan de decisió del Juan Gil-Albert- cada quinze dies se celebra, amb excepció del mes d’agost, dos reunions de la permanent, una comissió de caràcter més tècnic que s’encarrega de dictaminar els assumptes que, posteriorment, s’eleven a la rectora perquè es prenga la decisió definitiva. Doncs bé, aquesta comissió permanent es reuneix, amb excepció d’agost, dos vegades al mes a raó d’uns altres 200 euros per cada sessió.

La presidenta de la Diputació i batllessa de Sant Vicent del Raspeig, Luisa Pastor; Mercedes Alonso, vicepresidenta i batllessa d’Elx; i el diputat de Cultura i batle de Benissa, Juan Bautista Roselló són components de la Junta Rectora, amb el que s’asseguren un mínim de 3.600 euros anuals d’ingressos extra. Però, a més, també són membres de la comissió permanent amb el que poden afegir, anualment, ingressos a raó de 4.400 euros, 200 per cadascuna de les 22 convocatòries que es es celebren a l’any d’aquest organisme. Tant Luisa Pastor com Mercedes Alonso i Juan Bautista Roselló compten amb tres vies d’ingrés: la seua nòmina al Palau Provincial; les indemnitzacions dels organismes autònoms de la Diputació, com en el cas de l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert; i les retribucions per assistència que perceben en els seus respectius municipis. El popular Adrián Ballester, regidor de Redovà, i la socialista Ana Belén Juárez, regidora de Los Montesinos, són els únics que han renunciat als cobraments en els seus ajuntaments.

Fonts de Presidència de la Diputació van confirmar que, efectivament, els diputats provincials, inclosa la presidenta, acudeixen a totes les sessions de la Junta Rectora de l’Institut Juan Gil-Albert, de la qual van recordar, en aquest sentit, també forma part l’oposició socialista. Això suposa ingressos de 3.600 euros al mes. Com a mínim. Van reconèixer que Luisa Pastor, Mercedes Alonso i Juan Bautista Roselló formen part també de la permanent, amb el que podrien augmentar els seus emoluents fins als 8.000 euros tot i que, en tot cas, van matisar no acudeixen a totes les reunions de la comissió permanent i que participen “en funció de la disponibilitat d’agenda”. Aquesta situació, en el fons, obri el debat sobre si, al marge de la seua nòmina, els diputats han de tindre més ingressos.


Comentaris a la notícia

Vicente Ibañez

Sóc descononeixedor de les funcions de l'Institut, vore de saber mes, però crec que amb els temps que corren no s'apliquen el conte. Amb tota la cara ens fan sentir culpables, i resulta que, les seues senyories la cartera la tenen ben farta.


Voleu deixar un comentari a la notícia?