La Unió de Llauradors organitza hui, dia 23 de maig, a Benissa, a les 20.00h, una xerrada anomenada “Situació i ordenació vitivinícola” que tindrà lloc a les dependències de l’Arxiu de la localitat.
Aquest acte serà a càrrec de Ferran Gregori, tècnic agrícola responsable del sector del vi de la Unió i també comptarà amb la presència d’Antoni Josep Fornés, secretari comarcal de la Unió a la Marina Alta.
Amb aquesta xerrada La Unió pretén abordar temes tan destacats com són el coneixement dels motius reals del descens del consum del vi, així com els riscos futurs que li esperen al sector en el cas que seguisca la mateixa tendència comercial. En concret, està previst que Ferran Gregori expose les bases i conclusions d’un estudi que s’ha elaborat per part de La Unió durant més d’un any, amb dades i estadístiques relacionades amb el sector.
D’aquesta manera, durant unes dues hores, l’expert explicarà als assistents el nou Reglament del Parlament i del Consell Europeu, que entrarà en vigor en 2014, algunes formes de promoció del vi i molts altres assumptes relacionats amb el sector, com són el volum d’exportacions de vi espanyol en 2011 per comunitats autònomes, amb una mitjana espanyola de 0,91 euros/ litre o l’estrepitosa evolució del preu mitjà del raïm, quantificat en 0,16 euros/kg, mentre que l’any 2000 aquest mateix producte es pagava a 0,38 euros/kg.
Així, un altre dels temes que abordarà Ferran Gregori en la seua conferència estarà relacionat amb els problemes actuals que aguaiten al sector, entre els quals destaca el consum actual del vi a les llars espanyoles, que ha registrat pèrdues de 18 milions de litres des de 2009.
Davant aquesta situació, La Unió considera que no es pot consentir que l’excusa perquè es baixen els preus siga el descens del consum de vi en les llars espanyoles i denúncia que el motiu real és la pràctica comercial especulativa, oferint el nostre vi com el “més barat del món”.
No obstant això, algunes de les conclusions de la investigació que presentarà Gregori apunten que “els vins del País Valencià millor valorats són els de les denominacions d’Origen d’Alacant i d’Utiel-Requena, amb un 61% de percepció molt bona o bona, seguit per la D.O. València, amb set punts menys. Mentre que els vins de Castelló, són menys valorats en ser menys coneguts pels ciutadans”.
Per a La Unió l’objectiu d’aquest tipus de conferències és el d’ajudar els agricultors a conèixer de primera mà quina és la situació del sector vitivinícola, les seues dificultats, les seues “amenaces” i de quina manera poden recórrer a La Unió per a sol·licitar assessorament o assistència.
Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda al diari electrònic www.elperiodic.com el 22 de maig de 2012.
Comentaris a la notícia
Voleu deixar un comentari a la notícia?