General

L’Ajuntament de Benissa haurà de reduir el nombre de càrrecs de confiança

Placa de l'Ajuntament de Benissa (flickr de dmtgspain1)
Placa de l’Ajuntament de Benissa (flickr de dmtgspain1)

El divendres passat el Consell de Ministres va aprovar el projecte de llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local i que passarà ara al Congrés dels Diputats per a la seua aprovació, que serà quasi segura donada la majoria absoluta del Partit Popular.

Un dels punts del projecte de llei limita el nombre del personal eventual, coneguts popularment com a “carrecs de confiança”, segons la població del municipi. En els municipis entre 10000 i 20000 habitants, com és el cas de Benissa, aquests no podran ser més de dos, pel que Benissa hauria de reduir el seu nombre en disposar actualment de cinc càrrecs de confiança.

El projecte de llei també fixa per al cas de Benissa un màxim de 5 regidors amb dedicació exclusiva (Benissa en té 4) i un sou màxim per al batle del sou d’un secretari d’estat (100.000 euros bruts a l’any) reduït en un 55%.


Comentaris a la notícia

BLOC de Benissa - Coalició COMPROMÍS

Tot i que, des del BLOC-Compromís estem totalment en contra de la reforma de l’administració local que ha impulsat el govern central del PP perquè vulnera les competències exclusives en esta matèria que té la Generalitat Valenciana segons l’Estatut d’Autonomia, i perquè de nou, amb l’excusa dels retalls pressupostaris, s’intenta una recentralització de l’estat espanyol i llevar competències als ajuntaments. I com a mostra, el nostre grup municipal va presentar una moció en contra d'aquesta llei, a la que per cert, va votar en contra el PP, exigirem el compliment de la llei i que, per tant, es reduïsquen els càrrecs de confiança tal com marca aquesta nova llei.


BLOC de Benissa - Coalició COMPROMÍS

En que afectarà la nova llei de regim local al nostre municipi?

El grup municipal BLOC de Benissa – Coalició COMPROMÍS ha demanat a l'alcalde de Benissa, Juan Bautista Rosselló que convoque una junta de portaveus per a que ens explique en que afecta al nostre municipi la nova Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (Llei 27/2013) que va entrar en vigor el passat 31 de desembre.

Aquesta llei aprovada només amb el vot favorable del Partit Popular pot suposar el tancament de molts serveis que a dia de hui esta prestant l'Ajuntament de Benissa. Per tant, portarà irremeiablement a una menor atenció i proximitat amb les persones, privatització d'alguns serveis, recentralització de les competències en favor de les diputacions i del govern central, i destrucció de molts llocs de treball, justament el que ara, es el que menys necessiten els ajuntaments i encara molt menys, els ciutadans, recordem que un ajuntament es sempre l'administració pública més pròxima als ciutadans.

En eixe sentit, el portaveu de la coalició valencianista a l'Ajuntament de Benissa, Xavi Tro, ha afirmat que amb aquesta nova llei que desarma l'administració local, els municipis haurem de demanar permís per gestionar moltes competències que ara gestionem, i que si passen a mans de la Diputació o fins i tot a algunes Conselleries, significaran la pèrdua d'eixa prestació de servei o ajuda per a la ciutadania benissera. A més, “obre la porta a l’explotació privada dels serveis públics per part de molts municipis”, segons Tro, i amb la nova llei, les diputacions tenen la capacitat per desmuntar les mancomunitats i consorcis, obrint la porta a la desaparició de la MACMA o el CREAMA, és una intervenció directa de les diputacions, tendeix cap a l’externalització dels serveis i no concreta el finançament local.

La Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local que apel·la a l’article 135 de la Constitució i a l’aplicació dels principis d’estabilitat pressupostària, sostenibilitat financera o eficiència en l’ús dels recursos públics locals fa unes modificacions de la Llei 7/1985, reguladora de les Bases del Règim Local que suposen una merma de l’autonomia local en tant en quant fa una “reestructuració” de les competències i serveis a prestar pels ajuntaments i a la que han d’adaptar-se al llarg de 2014 i 2015. Pot afectar en molts aspectes i serveis municipals a l'Ajuntament de Benissa, entre elles la residència d'ancians, els serveis socials que presta l’Ajuntament i la promoció de la igualtat, l'Escola d'Adults, les oficines informatives de Turisme (Tourist-Info), l'Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), el règim retributiu dels membres de la corporació, el règim de dedicació exclusiva dels càrrecs públics i el personal eventual, la forma de gestió i el cost efectiu dels serveis públics, la situació en la que queda Benissa Impuls, els llocs de treball de l’Ajuntament i els seus organismes autònoms així com la massa salarial del personal laboral, etc.

Per aquest motiu, hem demanat al senyor alcalde la celebració d'aquesta junta de portaveus, en la que a més, li demanarem que encomane al secretari i l'interventora municipals que realitzen un informe sobre la repercussió competencial, econòmica i financera de la Llei. Així mateix que els tècnics responsables dels departaments municipals competents i el gerent de Benissa Impuls realitzen informes específics sobre les qüestions esmentades en el paràgraf anterior.

D’aquesta manera, una vegada avaluats els informes sol·licitats considerem que l’equip de govern ha de donar la informació de tot allò que afecte al nostre Ajuntament i dir quines competències i serveis van a mantindre i quins poden desaparèixer.

Benissa, 27 de gener del 2013


Voleu deixar un comentari a la notícia?