El passat dilluns 15 de maig la Conselleria d’Educació va autoritzar que l’IES Josep Iborra de Benissa impartisca el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Integració Social que havia sol·licitat el centre amb anterioritat. Així, s’augmenta l’oferta formativa del centre, que ja comptava amb dos cicles de Grau Mitjà: el d’Atenció a Persones en Situació de Dependència (TAPSD) i el d’Activitats Comercials.
Parlem amb Lorena Boscà, cap del departament de Serveis Socioculturals i a la Comunitat, respecte del que suposa la incorporació d’aquest nou cicle per a l’IES Josep Iborra.
Lorena, en què consisteix la feina de l’integrador social?
L’integrador social té com a tasca intervindre de manera propera amb aquella població que es troba en risc d’exclusió social i afavorir la seua participació i integració en la societat. Per tant, té un ventall molt ampli de col·lectius on ha d’intervindre, que inclou des dels menors d’edat fins la gent major, immigrants, persones amb diversitat funcional (psíquica, física o sensorial), persones amb malaltia mental, dones maltractades, etc.
On pot treballar una persona amb aquesta titulació?
Els centres de treball on pot exercir la seua ocupació el/la tècnic superior en integració social són molts, entre d’altres:
- Serveis Socials
- Residències i cases de tercera edat, diversitat funcional, dones, menors…
- Centres d’acollida (dones, menors,…)
- Centres educatius
- Centres de dia, ocupacionals, de rehabilitació (psicosocial, laboral…)
I a banda d’aquestes ocupacions, obri alguna porta més la titulació d’integrador?
Amb la titulació d’integrador social, a banda d’incorporar-se al món laboral, els alumnes podran accedir a titulacions universitàries com Magisteri, Treball Social, Psicologia, Pedagogia, totes les Filologies, Història, Turisme…
Comentaris a la notícia
Voleu deixar un comentari a la notícia?