General

Roselló participa a la III Jornada Estatal de Cooperació Descentralitzada

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, participarà a la III Jornada Estatal de Cooperació Descentralitzada, en qualitat de president del Fons València per la Solidaritat i Vicepresident de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat, que se celebrarà a València aquest dijous i divendres, 23 i 24 d’octubre. Es tracta d’un fòrum de debat municipalista a través del qual s’intentarà analitzar l’eficàcia de l’ajuda internacional al desenvolupament i tractar els reptes de la cooperació descentralitzada.

La coordinació de la III Jornada Estatal de Cooperació Descentralitzada corre a càrrec de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat, entitat formada pels 9 fons de cooperació que existeixen a l’Estat Espanyol (Fons Català, Fons Valencià, Fons Mallorquí, Fons Menorquí, Fons Pitiús, Euskal Fondoa, Fons Andalús, Fons Galego i Fons Extremeño), que agrupa al voltant de 1000 entitats locals i que en 2007 va gestionar prop de 14 milions d’euros en projectes de cooperació internacional al desenvolupament.

Juan Bautista Roselló, Vicepresident de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat i President del Fons Valencià per la Solidaritat valora molt positivament la realització d’aquestes jornades estatals, que ja s’han consolidat amb aquesta tercera edició, i que suposen una oportunitat important per a analitzar la tasca que estan desplegant les corporacions locals en cooperació internacional i lluita contra la pobresa.

Roselló assenyala que la cooperació internacional per al desenvolupament dels governs locals ocupa un lloc rellevant dins de la pluralitat d’actors de la cooperació espanyola. A més, constitueix un cas singular en el context europeu, per l’ampli nombre de corporacions que dediquen pressupostos específics a cooperació i per la qualitat de les accions empreses.

Roselló omenta que la importància de les corporacions locals radica, d’una banda, en l’elevat volum d’ajuda oficial al desenvolupament que desemborsen, reflex de la voluntat de compartir amb els pobles del Sud la lluita contra la pobresa i la defensa dels drets humans, i, per un altre, en la seua especial proximitat als ciutadans, que dota a les entitats locals d’una gran capacitat per a la sensibilització ciutadana davant els problemes del desenvolupament i per a la mobilització del teixit social local. A més, les corporacions locals poden transmetre la seua experiència als països en vies de desenvolupament en àrees de vital importància, com els processos de descentralització, el govern local, l’urbanisme o el medi ambient, entre d’altres.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?