General

Un altre embolic a Puerto Blanco de Calp

Puerto Blanco
Puerto Blanco

El vídeo va de mòbil a mòbil a Calp. La família Trives, que ha explotat des de 1976 al restaurant del Puerto Blanco, així com el club de busseig i la botiga de nàutica, va enregistrar la seua eixida a la força d’un edifici que ara està precintat i fet un fàstic. Abans d’anar-se’n, els concessionaris van omplir les parets de pintades contra la Generalitat Valenciana, que dilluns passat ja els va tallar la llum i l’aigua. El vídeo té fins i tot un punt dramàtic. Els agents de la Guàrdia Civil emplacen a la família i als treballadors a anar-se’n i aquests ho fan a contracor i indignats pel desnonament. Porten samarretes amb una llegenda que recorda que són “propietaris” del negoci des de fa 38 anys.

En realitat, aquest desnonament administratiu estava cantat. La família ha lluitat fins al final amb el Consell. Fa un any el Tribunal Suprem va rebutjar el recurs de cassació que els Trives van presentar contra el desnonament administratiu al qual el TSJ ja havia donat via lliure. La família no ha pogut acreditar en els tribunals el títol de propietat. La Generalitat, en canvi, sí que ha aconseguit demostrar que aquest edifici ocupa el domini públic.

A més, estava l’antecedent del Consell Jurídic Consultiu que va concloure que ni els amarristes ni la família que explotava el restaurant podien esgrimir “drets adquirits” anteriors al 27 d’octubre de 1983, que va ser quan la Generalitat Valenciana va atorgar la concessió a l’empresa VAPF. Tots els acords previs d’aquesta empresa amb els amarristes i amb la família Trives se’n van anar als llimbs. L’empresa va construir aquest port esportiu el 1976 tot i que el Ministeri d’Obres Públiques li havia denegat el permís. Puerto Blanco va començar malament.

El Consell va amenaçar algunes vegades amb anul·lar la concessió. Finalment, va declarar la seua caducitat el 2007. Els amarratges els va passar a gestionar Acintur Bahía, que va traure sense permís dels seus propietaris algunes embarcacions al sec. Els embolics no acabaven. A més, els temporals van destrossar en dos ocasions l’escullera que protegeix la dàrsena.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?