La coalició Ciutadans de Benissa (CIBE)-Bloc té en les seues mans un informe jurídic, encarregat pel mateix partit, que podria portar davant els tribunals als regidors del Partit Popular pel seu vot a favor de l’acord amb el qual es va resoldre el deute que existia entre l’ajuntament i la família de l’exrecaptador municipal que va defraudar prop d’un milió d’euros als anys noranta. Com a conseqüència del pacte els familiars del funcionari, ja mort, ingressaran a les arques de l’Ajuntament de Benissa una quantitat de 240.000 euros.
En virtut d’aquest acord, al qual es van oposar els regidors del PSOE, del CIBE-Bloc i del PSI, l’ajuntament va renunciar a cobrar qualsevol tipus d’indemnització en la sentència que va condemnar, el passat mes de novembre, a dos anys de presó i cinc d’inhabilitació a un dels fills de l’exrecaptador. El tribunal va considerar provat que aquesta persona havia actuat de connivència amb son pare i havia fet ús de part dels diners procedents de les contribucions dels benissers que va ser defraudat.
Conseqüències
La renúncia de l’ajuntament ha tingut com a conseqüència que el fill de l’exrecaptador no pagarà més enllà dels 240.000 euros que abonarà la família i que tampoc entrarà a la presó en no tindre antecedents penals.
No obstant això, la coalició que lidera Isidor Mollà no està gens satisfeta per com s’ha resolt el deute “i el que volem és que en el futur no es torne a repetir”. Per això els independents i nacionalistes, informe jurídic en mà, van anunciar ahir que emprendran les accions necessàries per a revertir el que per a ells “és un engany a la ciutadania” i que només té una explicació: “el batle havia de quedar bé amb la família i evitar que el fill entrara a la presó perquè tots són del PP”.
Les accions judicials que pretenen emprendre des de la coalició inclouen les tres vies possibles: l’administrativa, la civil i la penal. No obstant això, els independents i nacionalistes estan a l’espera de comptar amb tota la documentació per a decidir l’estratègia a seguir. Els documents van ser sol·licitats el passat 27 de desembre per Mollà mitjançant una instància. En no tindre cap resposta de l’ajuntament des de la coalició van decidir presentar un recurs contenciós-administratiu “especial per a la protecció dels drets fonamentals de la persona”, diu l’escrit.
D’aquesta manera, “es veu que el Tribunal del Contenciós li ha requerit la documentació a l’ajuntament -són fins a deu els documents que desitja conèixer la coalició- i han començat a lliurar-nos-ho” si bé “no sabem si està tot el que hem demanat”.
Vulneració de drets
En aquest sentit, les mateixes fonts del CIBE-Bloc van denunciar que “no només es vulneren drets en el lliurament de documentació” sinó que els independents i nacionalistes alerten de traves “en la convocatòria dels plens, en les mocions que s’aproven i després no s’executen, en les preguntes que fem als plens i que sistemàticament no se’ns responen i les actes dels quals fa tres mesos que no se’ns lliuren”. Una situació que “a més d’un batle li ha provocat la suspensió del càrrec”.
Comentaris a la notícia
Voleu deixar un comentari a la notícia?