Pel seu interés reproduïm aquesta entrevista apareguda al diari electrònic laverdad.es amb data de diumenge 16 d’abril de 2006:
Nascut a Benissa i militant popular des de 1986, mitjançant el corrent juvenil popular, Noves Generacions (NNGG), l’actual secretari autonòmic d’esports de la Generalitat, David Serra, pertany a una generació que està assumint el protagonisme polític, 15 anys després d’haver col·laborat amb les diferents direccions populars en l’accés al poder del partit, des de l’estructura juvenil.
Serra, que va substituir l’actual conseller d’economia i hisenda, Gerardo Camps, al capdavant de Noves Generacions en 1993, assegura sentir-se “una persona de partit per sobre de tot”, si bé, afirmar tindre “una especial sintonia” amb l’actual direcció.
Una cosa que és lògica per pertànyer a la generació posterior a la de l’actual direcció, amb la qual mantenen “una relació magnífica”. Entre altres motius, “perquè creiem en una idea i en un partit per sobre d’altres qüestions. Això és bàsic en política, defensar unes idees, i no els personalismes, ja que quan desapareix la persona cauria tot el projecte”.
Aquesta forma de mirar la política, en la seua opinió, coincideix amb la de Francisco Camps, Esteban González Pons, José Manuel Uncio, Gerardo Camps i l’oriolà Andrés Ballester, que van integrar l’estructura de la branca juvenil popular als anys vuitanta i que han recollit el testimoni al partit.
Serra va entrar en les Noves Generacions populars en 1986 a Benissa. Als pocs anys de militància, ja era president comarcal de la Marina Alta i prompte va assumir responsabilitats en l’estructura regional i nacional.
Serra recull el testimoni dels seus antecessors en l’organització juvenil, i tracta de reivindicar per a Noves Generacions part del triomf electoral del PP en 1995: “La victòria electoral del PP-CV en 1995 no va ser només de l’estructura del partit. Noves Generacions també hi va contribuir, amb l’obertura del projecte als més joves”. I, segons diu, no només va passar a la Comunitat Valenciana, sinó a tota Espanya.
En aquest sentit, recorda l’espectacular creixement de l’organització juvenil popular, “com ho demostra el fet que en 1995 aconseguírem els 9.000 afiliats a Noves Generacions a la Comunitat Valenciana, convertint-los en la primera organització política juvenil”. No obstant això, enyora l’estructura comarcal, que existia a la província d’Alacant fins a 1993″, que la direcció provincial del PP va suprimir, “i de la qual vaig ser l’últim president comarcal de la Marina Alta”.
Relleu generacional
El relleu d’Eduardo Zaplana per Francisco Camps al capdavant de la Generalitat, i del PP-CV, no és un fet aïllat en l’estructura popular nacional. Segons Serra, “una vegada més, els valencians ens avancem als esdeveniments, ja que avui dia aqueix relleu s’està produint a tota Espanya”.
Així, el secretari autonòmic d’esports comenta que “aquest relleu cada dia s’està produint més ràpid en altres direccions regionals”, de manera que “qui estàvem en NNGG en 1995, estem ara agafant el relleu en el partit”.
I, a tall d’exemple, s’enrecorda de companys seus de la Junta Directiva nacional de l’organització, com el portaveu popular del Senat, Pío García Escudero, o el seu amic Alejandro Agag, gendre de José María Aznar, amb qui va estar el darrer cap de setmana a València amb motiu de la celebració de la carrera de GP2 al Circuit de Xest.
La seua etapa al capdavant del corrent juvenil popular a la comunitat no va ser només l’inici d’una trajectòria política, sinó que “em va donar l’oportunitat de conèixer excel·lents companys que avui són molt bons amics”, recorda. A més, aquesta etapa li va permetre col·laborar també amb l’anterior president popular, Eduardo Zaplana, en l’àmbit orgànic, on va acostar grups juvenils de l’òrbita valencianista a les files populars.
Durant aquesta etapa va coincidir amb l’actual secretari d’organització del PSPV, Vicent Sarrià, quan aquest dirigiria Joventuts Socialistes, amb el qual manté una “grata amistat personal i comarcal, perquè ell també és de la Marina Alta”, concretament d’Ondara.
Pel que fa al seu discurs polític, assegura ser “una persona d’extrem centre, que va ser amenaçada per l’extrema dreta valenciana durant l’època valenciana amb arrels cristianes”. Aquestes últimes procedeixen de la seua època del Col·legi Major Universitari del Temple, al costat de la Delegació del Govern, on va coincidir amb molts dels col·laboradors del cap del Consell.
Respecte al futur polític del PP-CV, està convençut que “no ha tocat sostre”, i que les pròximes eleccions autonòmiques i municipals “es batran nous registres de suports” si es prenen les mesures oportunes, ja que “el descontentament amb l’actitud del Govern de Zapatero cap a la Comunitat ens beneficia, ja que és molt difícil encapçalar un projecte de govern valencià amb els continus obstacles del PSOE a l’autonomia”.
Si escau, assegura “ser una persona disciplinada” com sempre ho fou, fins i tot, “quan les decisions em perjudicaven personalment”, i afirma “estar sempre al servei del partit i del president Camps”.
Amant de la seua família
Encara que David Serra està encara fadrí i sense compromís, té especial afecte per la seua família amb la qual manté un estret contacte, i de fet, “tots els caps de setmana els sòl passar a Benissa i a tota la comarca, si l’agenda m’ho permet”.
No obstant això, no és sempre possible des de fa un any, quan assumí l’Àrea d’Esports, ja que “bona part d’aquesta activitat se sol celebrar en cap de setmana, i cal acudir-hi”.
A més, té una especial sensibilitat a les activitats de voluntariat “per a contribuir a millorar el món”.
Comentaris a la notícia
Voleu deixar un comentari a la notícia?